Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Kaninu že dober meter snega, naprave bi zagnali konec novembra

Na najvišjem slovenskem smučišču so se že prejšnji teden razveselili snežnih padavin, po prvih 30 centrimetrih, je sedaj zapadel še dodaten sneg, in je sedaj dober meter debela snežna odeja. Kar pa še ni dovolj, potrebovali bi okrog 1,5 snega. Če bodo razmere naklonjene, bi z obratovanjem pričeli konec novembra, ob vikendih.

Direktorica Sončnega Kanina, Manuela Božič Badalič, se nadeja, da bo zima radodarna z naravnim snegom in da bo epidemija dopuščala obratovanje, potem ko so v lanski sezoni obratovali manj kot 40 dni

"Če bodo snežne razmere dovoljevale, se pravi, da bo padlo še kaj naravnega snega - ker na Kaninu ni možnosti izdelave tako imenovanega tehničnega ali umetnega snega - potem računamo, da bi z obratovanjem lahko začeli že konec novembra, za vikende, ali pa potem naprej v decembru, in pa seveda vse do sredine maja, ko pravzaprav ni nikoli bila vprašljiva sezona."

Preprodaja vstopnic je zaključena, nekaj bonov je bilo vnovčenih, so pa ljudje previdni, kar je razumljivo, dodaja

"Če se bo zgodilo ponovno zapiranje ali če bo kakršnakoli druge omejitve, v tem trenutku ne vemo, ne želimo si tega, da bi se ponovila lanska sezona, sploh ne. Ljudje so v predprodaji kupovali smučarske vozovnice tudi na bone, tako da ta možnost koriščenja bonov za nakup teh vozovnic je bila dobrodošla, je pa seveda predprodaja spriča situacije zadnje zime, bila, bom rekla, izjemno majhna, nizka."

Veljavnost bonov se izteče konec leta, so pa v imenu turističnih delavcev podali pobudo za podaljšanje veljavnosti

"Seveda, zima bo takrat, če bo normalna, komaj pravzaprav začela in naša pobuda bi bila, da bi se boni podaljšali vsaj do konca marca, da bi potem lahko lastniki teh neizkoriščenih bonov tudi še kakšno smučarsko vozovnico kupili tudi v prihodnjem letu."

(Foto: @KaninSellaNeveaSkiResort)

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down