Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Kaninu bo smuka možna do začetka maja

Smučarska sezona se bliža koncu. Večina smučišč jo je sklenila marca, na Kaninu pa bo smuka možna še vsaj do začetka maja, je povedala direktorica Sončnega Kanina Manuela Božič Badalič:

"Prihajajo najlepši dnevi za smuko, ker ni več tako mrzlo, snega je še vedno meter pa pol, končno smo se rešili tudi tega vetra, ki nam je to sezono velikokrat ponagajal, tako da imamo za sabo kar nekaj neobratovalnih dni."

Sezone, ki še ni končana, tako ne more natančno oceniti: "Sezona je nekako povprečna, pozna se, da so odšli smučat v tujino, tako kot so hodili pred covidom. Manjša smučišča so letos bolj obiskana bila tudi zato, ker so cene kart ugodnejše. Ampak na splošno bi rekla, da gre za tako povprečno zimsko sezono."

Na velikonočni ponedeljek so na Kaninu sicer pripravili tradicionalno tekmo v smučanju po starem Emavs. Do 21. aprila bo smučanje možno le ob vikendih, za konec aprila in prvomajske praznike pa ponovno vse dni v tednu.

Sezona pa se je že zaključila na smučišču Cerkno, ki je bilo sicer že osmič izbrano za najboljše veliko smučišče v Sloveniji. Predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj: "V času, ko je delovalo smučišče Cerkno, si upamo reči, da je delovalo odlično, se pravi na nivoju lanskoletne rekordne sezone. Žal pa smučarskih dni, tistih pravih, je bilo pa enostavno premalo."

Po krajšem premoru bodo v Smučarskem centru Cerkno že začeli poletno sezono, novosti in pričakovanj pa Batagelj še ne želi razkrivati.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down