Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Grahovem nadaljujejo sanacijo plazu, med Tolminom in Kamnim kmalu novo električno omrežje

Foto: Občina Tolmin

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo je podjetjema Kolektor CPG in Zidgrad izdala dovoljenje za delno in kratkotrajne popolne zapore državne ceste skozi Baško grapo v naselju Grahovo ob Bači. Nanaša se na nadaljevanje oz. 2. fazo predvidene rekonstrukcije državne ceste in sanacije plazu Grahovo ob Bači.

Podžupan Občine Tolmin Tomaž Štenkler je za naš radio povedal: ''Po prvi fazi smo imeli kar nekaj izzivov za pripravo bodisi dokumentacije bodisi podpisov soglasij lastnikov uporabe zemljišč. Seveda sam plaz je tudi iz tehničnega vidika zelo kompleksna zadeva, ampak, kakorkoli, začenjamo s sanacijo druge faze plazu, ki zajema rekonstrukcijo ceste ter dve pilotni steni pod vasjo v obran hiše.''

Sanacija bo trajala dobro leto, zato bodo delne in kratkotrajne zapore cest, dovoznih poti do hiš in regionalnih cest skozi Baško grapo prisotne predvidoma do 12. decembra prihodnje leto. Občina Tolmin je po predhodnem dogovoru z lastniki hiš izdala soglasje za popolno zaporo priključka na državno cesto.

''Z domačini je zadeva dobro skomunicirana, tako da smo vsi že težko pričakovali začetek gradnje, ki bo konec koncev domačinom, upajmo, omogočila miren spanec, kajti ta teren je resnično plazovit in upam, da bo ta sanacija plazu prinesla ljudem mir,'' dodaja Štenkler.

Cesta skozi Grahovo pa še zdaleč ne bo edina zapora v tolminski občini. Do sredine prihodnjega meseca, natančneje 18. oktobra, bodo zaradi gradnje elektro-kabelske kanalizacije prisotne nekatere delne in občasne do 30 minut dolge popolne zapore lokalnih cest na relaciji Tolmin-Kamno. Slednje se bodo izvajale med 7. in 15. uro, promet bo urejen s prometnimi znaki ali pa ga bodo fizično usmerjali usposobljeni delavci. Ob vikendih bo cesta normalno prevozna.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down