Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Goriškem se nadaljuje zbiranje pomoči, akcijo zagnali tudi v zamejstvu

Na širšem Goriškem se nadaljuje zbiranje pomoči za območja, ki so jih prizadele nedavne poplave. V to se vključujejo številna društva, organizacije in posamezniki.

Med njimi je novogoriško humanitarno društvo KID v sodelovanju s fundacijo Pathuma, kjer so od sobote zbrali in na prizadeta območja poslali 25 ton pomoči, pravi Majda Smrekar iz društva KID:

Pomoč zbirajo na sedežu društva v Novi Gorici, pa tudi v Bovcu, v prostorih tamkajšnjega gasilskega društva in v Tolminu na sedežu podjetja Avto Bum. Na poplavljena območja pomoč odvažajo novogoriški gasilci. Zaenkrat še vedno zbirajo pomoč v obliki hrane z daljšim rokom uporabe, otroško hrano, vodo, hrano za živali, čistila, metle, vedra, samokolnice, lopate, gumijaste škornje in podobno.

Oblačil zaenkrat še ne zbirajo, ko pa bo s terena prišla informacija, da ljudje to potrebujejo, bodo o tem obvestili javnost. Že sedaj pa prosijo, da ljudje oblačila pripravijo v škatlah z jasno označeno vsebino.

Tudi Civilna zaščita Občine Renče – Vogrsko se je v družbi nekaterih prostovoljcev danes zjutraj odpravila proti Dravogradu, kjer so ponudili pomoč pri odpravljanju posledic minulega neurja. Mladinski center Nova Gorica je začel z akcijo zbiranja šolskih potrebščin.

Danes so z zbiranjem pomoči začeli tudi v Šempetru pri Gorici: medobčinsko društvo diabetikov goriške in Rdeči križ Šempeter. Do sobote bodo na sedežu društva na nekdanjem mejnem prehodu Šempeter med 12. in 18. uro zbirali že omenjene artikle, pravi predsednik omenjenega društva diabetikov, Stanislav Črvič:

Poleg omenjenih pomoč zbirajo še druge organizacije in društva na Goriškem, pa tudi v zamejstvu:

pravi Martin Lissiach iz SKGZ, medtem ko Martina Bearzi iz Sveta Slovenskih organizacij dodaja:

Poleg obeh omenjenih slovenskih krovnih organizacij so se solidarnostni akciji z naslovom Pomoč Sloveniji pridružili še Zadružna kraška banka Trst Gorica, mediji, Slovensko deželno-gospodarsko združenje, Kmečka zveza Združenje slovenskih športnih društev v Italiji, Zveza slovenskih kulturnih društev in Zveza slovenske katoliške prosvete in Slovenska prosveta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down