Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na čelu uprave MONG od danes Aleš Markočič

Danes je funkcijo direktorja uprave Mestne občine Nova Gorica nastopil Aleš Markočič. 50-letni magister managementa je že vrsto leto močno vpet v lokalno skupnost.

Med letoma 1998 in 2015 je 17 let opravljal funkcijo sekretarja novogoriškega združenja Rdečega križa, med letoma 2015 in 2023 pa vodil Gasilsko enoto Nova Gorica. Kot podpredsednik Skupnosti gasilskih reševalnih zavodov Slovenije in aktiven član UO ZSPG je bil aktivno vključen v izvajanje nalog organizacije za ureditev in izboljšanje razmer v poklicnem gasilstvu. Dva polna mandata je deloval kot svetnik v mestnem svetu Mestne občine Nova Gorica, za mestnega svetnika pa je bil izvoljen tudi v tem mandatu.

Ob prevzemu funkcije je Markočič povedal, da se bo zavzemal: "No, v prvi vrsti je sigurno moj cilj, da postavim tako občinsko upravo, ki bo predvsem dober servis za naše občane in krajane. Da bom to lahko dosegel, so zagotovo prvi koraki, da vzpostavim dobre delovne pogoje, dobro vzdušje med zaposlenimi in, seveda, tudi stimulativno delo. Vem, da če bodo zaposleni zadovoljni in stimulativni, bodo tudi delo učinkovitejše in tudi boljše izpeljano."

Sicer pa o tem, kakšen izziv je nova funkcija v njegovi karieri izpostavi: "No, zagotovo je to življenjski izziv. Do sedaj sem bil direktor Poklicne gasilske enote, kjer sem imel pod seboj 40 ljudi, sedaj prihajam v občinsko upravo, kjer je kar slabih 100 zaposlenih. Menim, da z izkušnjami, ki sem jih pridobil doslej, bom lahko prinesel to pravo vzdušje, to pozitivno energijo v občino."

Tako bodo tudi jasno zastavljeni cilji tako župana kot občinske uprave tudi uresničeni, še pove Markočič.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down