Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na čelo šempetrske bolnišnice znova direktor iz zdravniških vrst

Na čelo šempetrske bolnišnice prihaja Dimitrij Klančič, trenutno vodja oddelka za nefrologijo v tej bolnišnici, je na včerajšnji seji odločil svet zavoda. Njegovo imenovanje mora sicer potrditi še ustanovitelj, nato bo lahko nastopil 4-letni mandat. Po treh predhodnikih, bo vajeti bolnišnice kot kaže znova prevzel direktor iz zdravniških vrst.

Na razpis za direktorja za 4 letno obdobje sta sicer prispeli dve prijavi, a eden od kandidatov ni izpolnjeval pogojev, svet zavoda pa je nato s 6 glasovi za od 8 prisotnih članov izglasoval Klančiča, je povedala predsednica Metka Jelinčič Maraž. S čim jih je prepričal?

Novi prvi mož šempetrske bolnišnice, ki bo nasledil sedanjega vršilca dolžnosti direktorja, Ernesta Gortana, je bil skoraj 11 let na čelu internistične službe

Bolnišnico prevzema v težkem obdobju

Soglasje k imenovanju Klančiča mora še podati vlada. Sicer pa tudi tokrat ni šlo brez zapletov. Tričlanska komisija, ki je obravnavala prijave, je namreč odločila, da tudi dr. Klančič pogojev ne izpolnjuje, Tričlanska komisija, ki je obravnavala prijave, pa je odločila, da jih tudi dr. Klančič ne izpolnjuje, a je predsednica sveta zavoda odločila, da komisija svojega dela ni opravila v redu

„Kandidat je bil dolgo let zaposlen znotraj zavoda, zdelo se mi je absurno, da potem ne bi poznali njegovih referenc,“ je še dodala Jelinčič Maraževa.

Klančič bo sicer že peti prvi mož bolnišnice, potem ko je sredi leta 2018 najprej s tega mesta odstopila Nataša Fikfak, nasledil jo je Stanislav Rijavec, ki ni prav tako ni zaključil mandata. Vodenje je začasno kot vršilec dolžnosti najprej prevzel direktor izolske bolnišnice Radivoj Nardin, ki pa ga je novi svet zavoda zamenjal z novim vršilcem dolžnosti, Ernestom Gortanom. Sedaj bo po dveh letih, kot kaže, bolnišnica vendarle dobila direktorja s polnim mandatom.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down