Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na čakalni listi novogoriškega stanovanjskega sklada skoraj 150 prosilcev za neprofitna stanovanja

Novogoriški stanovanjski sklad je v lanskem letu ustvaril 1,3 milijona prihodkov in milijon odhodkov. Sklad je četrt milijona dobil iz Načrta za okrevanje in odpornost za že zgrajen objekt v Prvačini. V letošnjem letu nadaljujejo delo na treh glavnih projektih: na Streliški in na Erjavčevi ulici ter na območju ob Kornu. Ti trije projekti prinašajo bodisi neprofitna bodisi varovana stanovanja.

Število kandidatov za oba tipa namestitev je namreč veliko. Direktor Stanovanjskega sklada Nova Gorica, Peter Jan, povzema številke o številu kandidatov za neprofitna stanovanja:

147 oseb, ki kandidirajo in poleg teh še 170 kandidatov za oskrbovana stanovanja za starejše osebe, in to mislim, da da neko sliko, kakšne so potrebe po teh stanovanjih v občini.“

Stanovanjski sklad je lani kupil tri rabljena stanovanja in eno zazidljivo zemljišče v Parkovšču.

V teku je tudi nekaj drugih projektov: na Erjavčevi ulici v Novi Gorici se v partnerstvu z Domom upokojencev prenavlja objekt, ki bo v pritličju imel dnevni center za starejše, v prvem nadstropju pa šest stanovanj. Prenova naj bi bila zaključena do oktobra.

Drugi, malo bolj odmaknjen projekt je Streliška 10, kjer smo po številnih problemih in urgencah, pritožbah vendarle v oktobru lani pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje.“

Naslednji korak je razpis za izvajalca. Tam nameravajo graditi 11 novih neprofitnih stanovanj. Investicija je ocenjena na 1,8 evrov, za polovico se bo sklad zadolžil, kar so novogoriški mestni svetniki na zadnji seji tudi odobrili, računajo pa tudi na sredstva z republiškega stanovanjskega sklada.

Časovno najbolj odmaknjen, a najpomembnejši projekt pa so oskrbovana stanovanja ob Kornu.

Glede na potrebe, ki sem jih prej omenil, se pravi 170 kandidatov na listi, in na to, da imamo sedaj vsi skupaj – mi in pokojninski zavod manj kot 30 enot, je ta projekt res nujen in prioriteten.“

Razpis za izbor projektanta je potekal že lani, a se je zaradi revizije zavlekel, zato je bila pogodba s projektantom podpisan šele letošnjega marca. Projektna dokumentacija je sedaj narejena, dodaja Jan, naslednji korak je pridobivanje gradbenega dovoljenja za izgradnjo 120 varovanih stanovanj.

Na fotografiji: render projekta neprofitnih stanovanj na Streliški ulici

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down