Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Na Bovškem se spopadajo s problematiko parkiranja

V Bovcu se spopadajo z izzivom urejanja prometa in problematiko parkiranja. Na Nedavni seji občinskega sveta so se svetniki na predlog Liste za Posočje – Bovec kritično dotaknili dela medobčinske redarske službe.

"Pred samo sejo sem se pogovoril z določenimi svetniki. Bili smo mnenja, da ne bomo pogrevali, kaj je bilo narobe v lanskem letu, ampak da skupaj z komandirjem policijske postaje, z direktorico medobčinske, redarji poskušamo narediti maksimalno, kar se da, da izboljšamo to, kar se je dogajalo v pretekli sezoni."

Tako župan Valter Mlekuž. Kot pravi, je ogromno črnega kampiranja in zmede v prometu. S tem razlogom so v proračunu zagotovili 80 tisoč evrov za javne prevoze, v kratkem bo problematiko dodatno razbremenil tudi električni kombi.

Sicer pa so na seji izpostavili predlog, da bi plačljivo parkiranje po kategorijah določali z abonmaji. Predstavljen je bil sistem, ki trenutno velja v Kranjski Gori.  Namen je zagotoviti brezplačno parkiranje za domačine in tiste, ki z dejavnostjo že plačujejo davke Občini Bovec.

"Dva svetnika sta to pripravila, jaz nisem preverjal, ali je v Kransjki Gori res tako, kot so pripravili. Ampak, težko je primerjati KRanjsko Goro in Bovec. Kransjka Gora ima kar precej paririšč, javnih parkirišč, ki to dopuščajo, mi pa razen letališča in pa tistih parkirišč, ki jih imamo pri Zarščah, še to nismo lastniki, se bomo morali prilagoditi temu, kar imamo."

Kako pa načrtujejo reševati problematiko parkiranja v prihodnje?

"Bomo sedaj s tem ko bo športna dvorana zaključena, ko bo dostop do teh parkirišč na Zarščah, vemo da tam lahko parkira 2 tisoč avtomobilov, da bo to rešeno. Z lastnikom tega zemljišča imava zmenjeno, da dokler ne bo on kaj gradil, kar pa nima v nmobenem načrtu, da bomo to koristili. S tem bomo rešili. Praktično je to parkirišče 50 metrov iz centra Bovca."

Pogovore o perečem izzivu parkiranja bodo svetniki nadaljevali tudi na naslednji seji, 8. junija. Sicer pa so se svetniki že dogovorili, da ustanovijo Komisijo, ki se bo podrobneje lotila problematike.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down