Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mrzlek in ne Močila bo glavni vodni vir za Anhovo in Deskle

Nova oziroma posodobljena strategija oskrbe s pitno vodo v občini Kanal ob Soči, ki so jo sprejeli na zadnji seji občinskega sveta, ne vsebuje več vodarne Močila. Za Anhovo in Deskle bo glavni vodni vir Mrzlek, kar so občani zahtevali že vrsto let.

Pojasnjuje Župan Miha Stegel

Tako finančna kot ekonomska analiza sta pokazali, da je projekt povezave na vodni vir Mrzlek bolj smiseln in ekonomsko upravičen kot najem vodaren Močila, ki je v lasti Salonita Anhovo. Povezava na Mrzlek je ocenjena na 1,3 milijona evrov. Analiza tudi ugotavlja, da je vodarna Mrzlek tudi bolj smiselna z vidika zagotavljanja varnosti pitne vode.

Svetnica Anastazija Makorič Bevčar iz Liste za zdravje in kakovost bivanja je posodobljeno strategijo oskrbe s pitno vodo pospremila z naslednjimi besedami:

Da strategija ne rešuje vseh težav z vodooskrbo, pa meni SD-jev svetnik Vladimir Kolmančič:

Župan na to odgovarja:

Občina je že prejela odločbo za vodno pravico za oskrbo s pitno vodo na izviru Mrzlek. V letošnjem proračunu ima rezervirana sredstva v višini 1,2 milijona evrov za izvedbo projekta. Prav tako je pridobila vsa gradbena dovoljenja in namerava investicijo zaključiti do konca letošnjega leta.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V ponedeljek med 11 in 12.: Začetek obnove mreže protipožarnih prometnic na Goriškem Krasu

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down