Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Možnosti za zeleni turizem na Kanalskem

Svet Občine Kanal je pred dnevi pozitivno ocenil lansko delo kanalskega zavoda za turizem in njegov načrt za spodbujanje trajnostnega turizma. Svetniki so med drugim slišali, da so lani v občini našteli dobrih 10.000 nočitev in v turistični pisarni v Kanalu 3300 obiskovalcev. Kakor tudi, da se pri zavodu trudijo povečati ponudbo prenočišč in gostiln na kanalskem Kolovratu, ki je čedalje bolj zanimiv za pohodnike.

Vendar se tudi pri tem vprašanju niso ognili razpravi o onesnaženostjo doline. Sprožil jo je predsednik odbora za gospodarstvo Ermin Hvalica, ko je predstavil, kako je odbor ocenil delo zavoda.

Občutek sem imel, da so bili vsi zadovoljni, da je bila ta prezentacija kakovostna, da z vsebinami soglašamo. Bili pa smo mnenja, da se splača naprej graditi na temu, da dobiva občina priznanja, ampak da je vse zelo odvisno od tega, kaj, kako, kdaj se bo dogajalo s to našo preljubo cementarno”

Hvalica je govoril o nazivu zelena turistična destinacije, ki ga nosi občina, in pripomnil, da tam dihajo zelo onesnažen zrak. Vršilka dolžnosti direktorice zavoda za turizem Nika Testen je povedala, da podobni pomisleki niso novi. Ampak ...

Veliko je bilo govora že leta 2018, ko smo vstopili v shemo, da je vprašljiv ta znak glede na problematiko, ki obstaja v naši občini. Jaz bi rekla tako, da je ta znak vseeno neka spobuda in delaš, izvajaš ukrepe tudi na drugih področjih – tu ni samo okolje.”

Ne glede na cementarno je torej mogoče izkoristiti naravne danosti za turizem, usmerjen v glavnem v aktivne počitnice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down