Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Most na Soči: krajani so za obvoznico, vendar ...

Na Mostu na Soči je včeraj potekala javna obravnava projekta obvoznice, ki bi kraj razbremenila prometa. Krajani se z njo načeloma strinjajo, največ pripomb pa so imeli na lokacijo petkrakega krožišča pri Modreju. Kakšno je stališče krajanov do projekta pojasnjuje predsednik krajevne skupnosti Most na Soči, Matej Loncner:

Krajani zelo podpiramo obvoznico in si želimo, da pride čim prej do izgradnje, ker je to nujen pogoj za nadaljnji razvoj kraja Most na Soči.“

Z vidika prometne ureditve je, kot dodaja Loncner, predvidena obvoznica optimalno predlagana, vseeno pa imajo krajani nekaj pomislekov.

Kar pa imamo krajani pomisleke, so pomisleki glede izrabe prostora. Ker ta obvoznica pomeni kar velik poseg v prostor. Kar upamo je to, da bomo z direkcijo prišli do nekega skupnega jezika, da bomo pri trasi upoštevali tudi te omejitve in v neki meri zagotovili, da bo to območje ostalo zeleno tudi po izgradnji obvoznice.“

Na včerajšnjem dogodku so krajani pogrešali obravnavo ideje glede premika krožišča pri Modreju proti Mostu na Soči. Medtem ko so na drugi strani, na severnem delu obvoznice proti Idriji, skupaj z Direkcijo za infrastrukturo in občino na podlagi prednosti in slabosti posamezne variante prišli do optimalne rešitve, ki najbolj ustreza krajanom in je tudi z vidika izvedljivosti najboljša.

Medtem ko na drugem delu proti Tolminu – tam pa smo bili potisnjeni pred edino varianto, ki so jo zrisali projektanti. Nismo imeli možnosti niti presojati ali je to optimalna varianta ali ne. To pa pri nekem projektu, ki definira prostor za nadaljnjih sto petdeset, dvesto let, mislim da je bilo to na hitro narejeno.“

Vrednost del je ocenjena na skoraj pet milijonov evrov, gradnja mostarske obvoznice bi se lahko začela leta 2027. Trasa obvoznice je predvidena na dolžini 720 metrov in večinoma poteka skozi predor v dolžini 420 metrov.

Vodja sektorja za investicije v ceste na direkciji za infrastrukturo, Tomaž Willenpart, je včeraj povedal, da bodo krožišče optimizirali, obenem pa je opozoril, da so omejeni z nosilci urejanja prostora. Po zaključeni javni obravnavi, ki traja do 3. februarja, bodo na direkciji pripravili odgovore na podane pripombe in zavzeli do njih ustrezna stališča.

FOTO: Splet Občine Tolmin

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več

Koraki do uspeha: Davorin Mesesnel in Rajko Bajc

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down