Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mladinski hotel Pliskovica praznuje 20. obletnico

Mladinski hotel Pliskovica prav danes praznuje 20 let delovanja. 13. junija 2003 ob 13. uri in 13 minut je odprl svoja vrata kot drugi hostel v Sloveniji. Prvotna lokacija je bila mišljena v stari šoli, a se ga je zaradi prostorske stiske premestilo v Slamčevo domačijo.

Delovanje hostlov je bilo takrat na našem podeželju še velika neznanka, zato je v vasi nastalo nemalo pomislekov, kaj bo objekt sploh pomenil za lokalno skupnost. Kmalu se je našla skupna točka interesa za vse in na tem zadnjih 20 let gradijo skupaj z domačini, Zavodom za šport, turizem in prosti čas ter občino Sežana.

''Delujemo na 3 področjih - kot turistična točka, kulturni spomenik in prenočitvena kapaciteta. Od samega začetka konstantno nadgrajujemo in dopolnjujemo obstoječo ponudbo skupaj z domačimi ponudniki in Razvojnim društvom Pliska, ki deluje v vasi. V vseh teh letih smo uspeli pripraviti lepo ponudbo različnih delavnic, vodenih ogledov in pohodov, festivale ter različne dejavnosti, ki so potekale pri nas in še vedno potekajo,'' čez 20 let delovanja potegne črto vodja hostla Laura Fornazarič.

Od otvoritve dalje se trudijo biti točka postanka vsem obiskovalcem Krasa. Na podlagi dobrega delovanja je vas Pliskovica danes prepoznana kot pomemben akter razvoja podeželskega turizma na Krasu. V vsem tem času so nudili nočitev več kot 30.000 obiskovalcem iz 90 držav. Prejeli so tudi nemalo priznanj, po izboru The Guardiana pa je bil hostel uvrščen med 10 najboljših slovenskih nastanitev.

''Za naslednjih 20 let si želimo predvsem, da bi naš hostel ostajal točka stičišča za domačine, nenazadnje tudi priljubljena destinacija vsem gostom in obiskovalcem ter biserček navdiha za vse ljubitelje Krasa,'' poetično zaključi Fornazaričeva.

Pomembno nadgradnjo je leta 2014 pomenila uvedba barske ponudbe, za letošnje leto pa načrtujejo prenovo in ureditev brežine na dvorišču.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down