Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ministrica Bratušek: "Tehnični pregled je prvi nujen korak, da bo Kanin sploh obstal!"

Kanin Zicnica21

Žičnica na Kaninu je še vedno zaprta. Zavod za gradbeništvo naj bi s strokovnim tehničnim pregledom krožne kabinske žičnice zaključil v prihodnjih dneh. Občina Bovec kot lastnica pa si po drugi strani prizadeva, da bi žičnico zamenjala z novo. Ob tem je računala na poseben zakon za prenovo te žičnice. Kanin na lanskem javnem razpisu za vlaganja v trajnostno preoblikovanje slovenskega turizma, katerega del so bile tudi naložbe v nove žičniške naprave, denarja zaradi neustrezne prijave namreč ni prejel.

Ministrica za infrastrukturo, Alenka Bratušek, je včeraj v Novi Gorici v zvezi s Kaninom povedala, da morajo najprej strokovnjaki, ki izvajajo tehnični pregled, opraviti svoje delo.

Ker kot veste, je v tem trenutku Kanin oziroma žičnica na Kanin zaprta, zato ker ne izpolnjuje vseh pogojev, da bi lahko obratovala in so jo inšpektorji zaprli. To je prvi nujen korak, da bo Kanin sploh obstal, tako da imajo na strani Kanina, podjetja, ki upravlja s tem, ogromno dela, da to zagotovijo,“

je povedala ministrica Bratušek in nadaljevala:

Druga stvar je, ali si država sploh lahko privošči zakon samo za eno od teh naprav, se pravi, samo za Kanin. Res pa je, da zakon o žičnicah, dopušča možnost sofinanciranja poleg vzdrževanja, kar že izvajamo že vrsto let, tudi gradnjo, ampak to pa pomeni da to ni samo za eno žičniško napravo, ampak pravzaprav za naprave po vsej Sloveniji.“

Bratušek še dodaja, da jih v naslednjih dneh ali pa tednih nekaj odločitev, povezanih s tem, pri tem pa znova poudarja, da mora najprej družba, ki upravlja z žičnico na Kaninu, zagotoviti, da bo ta sploh lahko obratovala.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down