Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Minister Boštjančič: na novogoriških Majskih poljanah bo v štirih letih 400 novih stanovanj

V Novi Gorici že dolgo izrazito primanjkuje novih stanovanj, veliko povpraševanje vlada po neprofitnih najemnih stanovanjih. Po včerajšnjem obisku ministra za finance Klemna Boštjančiča pri novogoriškem županu Samu Turelu pa se obetajo nekatere spremembe. Pogovarjala sta se predvsem o območju Majskih poljan, kjer naj bi bilo z gradnjo novih stanovanj mogoče začeti relativno hitro in kjer se tako obeta 400 novih stanovanj.

Prednost Nove Gorice je, da že obstajajo zemljišča, ki so zelo primerna za gradnjo in na katerih se gradnja zelo kmalu lahko začne. Del teh zemljišč je v lasti SDH-ja. V zelo kratkem času se bodo uredile tudi pravno-formalne zadeve,“

je po obisku povedal minister Boštjančič, ki je županu tudi zagotovil, da je z vidika SDH-ja to eden od prvih javnih projektov za gradnjo stanovanj, ki jih želijo uresničiti. Mestna občina in SDH se bosta v naslednjih tednih sestala in dorekla podrobnosti glede objektov. Minister ocenjuje, da bi moral biti ta projekt zaključen do leta 2027.  

Župan Turel dodaja, da ima na območju Majskih poljan občina že sprejet sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Zelo zadovoljni smo bili, ker nas je minister obvestil, da bo SDH v prihodnjih letih, ker je taka strategija države, intenzivno delal na gradnji novih, tudi neprofitnih najemnih stanovanj in da bi lahko, če bomo le zavihali rokave, Nova Gorica bila vzorčni primer tovrstne gradnje za SDH.“

Če se bodo ti načrti uresničili, bo na omenjenem območju do leta 2027 zraslo 400 novih stanovanj. Območje Majskih poljan bo torej v prihodnje dobilo bistveno drugačno podobo.

To bo nov del Nove Gorice z bistveno drugačno podobo. Na eni strani z vsebinami, ki so potrebne za evropsko prestolnico kulture, na drugi strani pa z novo stanovanjsko sosesko, z umikom železniškega tovornih tirov, z novim podhodom pod železniško postajo in novo ureditvijo avtobusnega postajališča. Res verjamem, da bo ta del Nove Gorice zasijal v novi luči, kot si tudi zasluži.«

Turel še dodaja, da si želijo na občini spremembe OPPN-ja doreči skupaj z investitorjem, že v naslednjih tednih pa naj bi z SDH sledili operativni sestanki na to temo.

Foto: Ana Rojc

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down