Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mija Lorbek prevzela vodenje zavoda GO!2025 kot vršilka dolžnosti

Lorbek Mija

Novogoriški mestni svetniki so na petkovi izredni seji mestnega sveta za v. d. direktorico Javnega zavoda GO! 2025 potrdili Mijo Lorbek, dosedanjo vodjo županovega kabineta. Do imenovanja v. d. direktorice je prišlo potem, ko je dosedanji direktor zavoda Gorazd Božič odstopil, s čimer se je v petek seznanil tudi mestni svet. Lorbekova bo zavod vodila do izbire novega direktorja, vodenje je že prevzela.

Gradili bomo na tem, kar že je, torej na posebni zgodbi čezmejnega somestja, dobri prijavni knjigi in programu, ki obeta, je po potrditvi za v. d. Povedala Mija Lorbek in dodala:

Predpogoj za vse naslednje korake je pa seveda dobro in tekoče delovanje zavoda, ker kakor sem bila sedaj soudeležena, ni bilo vendarle vse tako rožnato.“

Lorbekova še dodaja, da namerava velik poudarek nameniti dobremu sodelovanju institucij organizatork EPK, torej sodelovanju med novogoriško in goriško občino, EZTS GO in javnega zavoda GO! 2025.

Naslednji poudarek bo na temu, kar smo vsi čutili da manjka: komunikaciji in promociji na mednarodnem in lokalnem nivoju in pa seveda tretje, kar sem tudi sama najbolj pogrešala: večja vključenost lokalnega prebivalstva, kajti Evropska prestolnica kulture ni neka izolirana institucija, ampak smo Evropska prestolnica kulture vsi mi skupaj.“

Dodaja Mija Lorbek, ki napoveduje tudi kandidaturo za direktorico s polnim mandatom. Za vršilko dolžnosti je bila sicer potrjena s 15 glasovi za in 8 proti. Svetnica Tina Krog iz Goriška.si je pred glasovanjem povedala:

Danes je za nas zelo žalosten dan. Razočaranje, ki ga čutimo, ni le razočaranje zaradi tega ker se od zavoda EPK poslavlja naš kolega, direktor Gorazd Božič, ampak tudi zato, ker danes odhaja predan direktor, ki je ta zavod skupaj s svojo odlično ekipo postavil na trde temelje in ga s trdim delom naredil polno funkcionalnega, kljub težavam, ki so postavitev spremljali.“

in dodala, da je po mnenju svetniške skupine Goriška.si tudi zaskrbljujoč dan, saj gre, kot je dejala, za usodo pomembnega projekta in zamenjavo direktorja komaj leto dni pred začetkom EPK in med drugim omenila tudi, da so Božiča s političnim manevrom skušali razrešiti tako, da so mu skušali obesiti malomarnost in ogrožanje projekta.

Ostro zavračam, da gre za politični manever. Že na seji pred dvema mesecema smo vsi izrazili skrb delovanja trenutnega direktorja in navedli kup razlogov, zaradi katerih smo podvomili v njegovo učinkovitost,“

pa se je odzvala svetnica Ana Zavrtanik Ugrin iz Gibanja Svoboda. Mija Lorbek bo mandat vršilke dolžnosti, kot omenjeno, opravljala do imenovanja novega direktorja, vendar največ eno leto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down