Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Mestni svetniki v Novi Gorici potrdili odbore in komisije, a ne brez pripomb

Na prvi izredni seji novogoriškega mestnega sveta so svetniki opravili še nekaj formalnih glasovanj, ki so potrebna pred operativnim začetkom delovanja. Tako so včeraj potrdili mandat nadomestnemu svetniku Andreju Šušmelju, ki je v klop Gibanja Svoboda sedel namesto Sama Turela. Slednjemu je namreč ob nastopu županske funkcije prenehal mandat člana novogoriškega mestnega sveta.

V nadaljevanju so svetniki potrdili še imenovanje članov in predsednikov občinskih odborov in komisij. To je bila tudi točka dnevnega reda, pri kateri so se svetniki precej prijavljali k razpravi.

Anton Harej Nsi, je izpostavil:

Pogrešal sem večji nabor svetnikov in bolj ambiciozne predloge s strani list in strank. Kajti iz gradiva izhaja, da smo v nekatere odbore potrdili tiste, ki so tudi kandidirali. Neka velika kombinatorika tako tudi ni bila možna. Moram reči, da to pogrešam – nekateri svetniki se namreč niso angažirali nikjer.“

Medtem ko je svetnika, Gabrijela Fišerja v imenu svetniške skupine Goriška.si med drugim zmotilo, da so delovna mesta v posameznih delovnih telesih razdeljena neenakomerno ter da v ključnih strateških odborih izrazito prevladujejo predstavniki Gibanja Svoboda, v manj pomembnih pa da je bilo več prostora tudi za predstavnike opozicije. Goriška.si tako nima predstavnikov v odborih za prostor in gospodarstvo, je poudaril, in dodal še:

Ne glede na veliko število število svetnikov, ki so bili na vaši listi izvoljeni, med katerimi bi imeli veliko možnosti izbire, kandidirate v delovna telesa ravnatelje in direktorje javnih zavodov, ki so v ustanoviteljstvu oz. soustanoviteljstvu občine. Zakonsko seveda ni nič spornega, o transparentnosti takega kadrovanja pa najbolje, da razmisli vsak pri sebi.“

Na Fišerjevo izvajanje sta se nato oglasila svetnika Gibanja Svoboda Aleš Markočič in Ana Zavrtanik Ugrin. Prvi je pojasnil, da njihovi svetniški skupini v odborih in komisijah pripada 30 mest:

Če ste šli seštevati, jih imamo pa 26. Se pravi, da smo štiri mesta pustili tudi drugim listam oz. strankam.“

medtem ko je Zavrtanik Ugrin dodala, da v odbor za prostor Goriška.si ni predlagala nobenega kandidata, zato da očitek ni na mestu.

S sprejetjem programa dela mestnega sveta so svetniki potrdili tudi glavne točke programa dela za letošnje leto.

Foto: Zajem zaslona prenosa seje

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down