Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med petimi najboljšimi tujimi vini na italijanskem trgu tudi eno iz vinarstva Marjan Simčič Domaine

Prodorno slovensko vinarstvo Marjan Simčič Domaine je v Milanu prejelo posebno nagrado. Eno izmed unikatnih vin je bilo uvrščeno med 1000 najboljših vin oz. med pet elitnih tujih belih vin na italijanskem tržišču.

''Naše vino Sauvignon Vert Opoka je bilo izbrano med 5 najboljših tujih vin na italijanskem tržišču. To je eno najvplivnejših ocenjevanj, Espresso velja za eno najvplivnejših vinskih in kulinaričnih vodnikov v Italiji, ki ga vodi Luca Gardini, svetovni in evropski prvak, proglašen za enega najboljših degustatorjev vina na svetu,'' razloži Marjan Simčič.

Eden od italijanskih najelitnejših vinskih dogodkov se je odvijal v gledališču Manzoni v samem centru Milana. Simčičevo vino je bilo označeno za mojstrovino. Glede na to, da je Italija danes najmočnejša proizvajalka vina na svetu, je to še en v nizu velikih dosežkov vinarstva Marjan Simčič Domaine. Svetovni kritiki mu že vrsto let priznavajo, da tako pri sami vzgoji vinske trte in pridelavi biološkega grozdja kot njegovi predelavi v vina kreira nove mejnike v kvaliteti.

''To nas utrjuje na svetovnem trgu, da se lahko kosamo z italijanskimi in francoskimi, torej najboljšimi vini, med katerimi utrjujemo položaj. Že tako smo usmerjeni v tuja tržišča in uvažamo v 35 držav po svetu. Vsaka nagrada ti je ena potrditev in ti pomeni lažje delo pri prodaji vin.''

Njegova vina vedno znova dosegajo izjemne dosežke v Italiji, Združenih državah Amerike, Angliji, Franciji in drugod po svetu. S tem pomaga graditi prepoznavnost Slovenije kot izjemne vinske destinacije. 

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Katja Kralj in Karra

Preberi več

Ta ponedeljek, takoj po 11. uri, v živo iz studia v Ajdovščini: 160 letnica Lavričeve knjižnice

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down