Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Med Morskem in Kanalom se obeta novo stanovanjsko naselje

Kot so med prvimi izvedeli svetniki Občine Kanal, bo na terasasti brežini med Morskem in Kanalom nad glavno cesto po Soški dolini lahko nastalo novo stanovanjsko naselje, poimenovano Kršan.

Za zdaj je vse v povojih, saj se je svet seznanil komaj z idejno zasnovo pozidave za pripravo občinskega prostorskega načrta. Kaj ta v grobem predvideva, pa je Klemen Pavlin iz Studia UR.A.D. pojasnil tako: “Ta idejna zasnova predvideva 24 tipskih hiš s tremi moduli in deset hiš individualne gradnje z velikostjo parcele po 1000 kvadratnih metrov, kjer je lahko stanovanjska hiša potem velikosti – ne vem - 150 kvadratnih metrov neto površine na etažo.”

Namen občine je zagotoviti cenovno dostopana in komunalno opremljena zemljišča za gradnjo hiš, k urejanju svojega doma na robu Kanala pa bi želela pritegniti prvenstveno mlade. Izbranega območja, ki obsega tri hektarje, ne bi bilo zahtevno opremiti, med drugim je blizu čistilne naprave za Kanal. Kot je povedala županja Tina Gerbec, pa gre hkrati za edini večji zaokroženi prostor, ki ga imajo v občini na razpolago za stanovanjsko pozidavo. “Ta stavbna zemljišča so deloma v lasti občine, deloma pa so v lasti zasebnikov. In danes smo predstavili občinskemu svetu šele neko idejo – to ni nič dokončnega, želeli smo pridobiti mnenje občinskega sveta, ali se strinja, da gremo naprej po tej poti, sledijo pa seveda razgovori z lastniki.”

Vzporedno bodo pripravljali izhodišča za prostorski načrt.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down