Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Martinovanje na Krasu in Goriškem že jutri, v Brdih pa prihodnji vikend

Prvi dogodki v znamenju letošnjega martinovanja bodo privabljali že z jutrišnjim dnem.

Več kot 80 vključenih ponudnikov bo vse do prihodnje nedelje vabilo na Kras, kjer so letos dogajanje razpršili ne le med Dutovljami, Sežano, Štanjelom in Lipico, temveč tudi čez mejo: ''Letošnja novost je ta, da smo šli tudi v čezmejno varianto, in sicer bo avtobusni prevoz zašel tudi na italijanski Kras v Prosek, kjer bo povezoval njihov kulinarični dogodek Sv. Martin,'' je povedala Tinkara Gulič iz Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov.

Martinovanje na Krasu z 19 odprtimi kletmi in 7 prizorišči dogajanja bo vrhunec doživelo prav na martinovo soboto.

To soboto pa se vrata letošnjega martinovega dogajanja v Vipavski dolini in Goriškem odpirajo z martinovanjem v Steskah in Peklu: ''Mestna občina Nova Gorica letos ponuja 2 martinovanji - na podeželju in v mestu. V sodelovanju s konzorcijem vinarjev Vipavske doline vas že v soboto, četrtega novembra, vabimo v Steske in Pekel. Pričakujejo nas Vina Colja, Vina Bizjak in Vina Zgonik,'' je dejal podžupan Mestne občine Nova Gorica Anton Harej.

Martinovanje v središču mesta vrtnic bo prihodnjo soboto na Bevkovem trgu.

V Brdih pa so martinovo dogajanje strnili v prihodnji konec tedna, soboto in nedeljo, v zavetju zidov srednjeveške vasice Šmartno, kjer bo obiskovalcem na voljo okušanje briških enogastronomskih dobrot in novega vina, ne bo manjkal pa tudi tradicionalni nedeljski Martinov pohod in kulinarične dobrote v sklopu produkta Brdalicious pri gostinskih ponudnikih.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down