Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Manj predstav, a kvalitetno nadpovprečna gledališka sezona

V SNG Nova Gorica se je v nedeljo s slovesno podelitvijo nagrad zaključilo letošnje Srečanje gledaliških skupin Severne Primorske. Nanj se prijavljajo ljubiteljske gledališke skupine, ki delujejo na območju štirih območnih izpostav Javnega sklada za kulturne dejavnosti: Nove Gorice, Ajdovščine, Idrije in Tolmina.

Letos so se na regijsko srečanje prijavile štiri skupine, Gledališko društvo Kontrada Kanal, Prosvetno društvo Štandrež, Kulturno društvo Golobar Bovec in Dramatično društvo Idrija. ''Smo zelo zadovoljni. Res je bilo prijavljenih manj skupin, ampak je to res neko postcovidno okrevanje, moramo pa reči, da so bile vse 4 predstave res zelo dobre, tako da je bilo težko delo tudi za selektorja. Se mi zdi, da je po kvaliteti ta sezona nadpovprečna,'' je povedala Sabina Vovk Simčič, vodja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Novi Gorici.

Prijavljene predstave si ogleda regijski selektor, ki nato skupinam poda lastna opažanja in napotke za še boljše delovanje, obenem pa izbere predstave, ki si jih ogleda državni selektor. Izbrana predstava tako postane kandidatka za državno Linhartovo srečanje konec septembra v Postojni. Za ogled državnega selektorja je bila izbrana predstava Tri sestre Gledališkega društva Kontrada Kanal, priznanje za igralske dosežke sta prejela Mirjam Gravnar in Peter Cuder.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down