Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Lokavec postaja najhitreje razvijajoča se krajevna skupnost

2 (12)
Foto: Občina Ajdovščina

Lokavec dobiva novo podobo. V zadnjih mesecih so se razveselili veliko novih pridobitev, ki bodo kraj obogatile tako z boljšo prometno varnostjo kot izboljšano infrastrukturo na družbenem področju.

''Lansko leto smo se razveselili obnovljene ceste med Lokavcem in Ajdovščino, ki je prinesla tudi kolesarsko pot, ki jo s pridom uporabljajo tako kolesarji kot pešci. Postala je tudi varnejša za ostale udeležence v prometu. Letos smo začeli z obnovo ceste skozi samo vas. V samo cestišče je bila vgrajena tudi komunalna infrastruktura, ob vozišču pa so tudi pločniki, ponekod na obeh straneh,'' je povedal predsednik sveta Krajevne skupnosti Lokavec Angel Vidmar.

Prav v teh dneh se dela zaključujejo s polaganjem finega asfalta, manjkajo še talne oznake, za pešce je poskrbljeno tudi s primerno razsvetljavo. Slednja je postavljena tudi na travnatem nogometnem igrišču, na katerem se bo v naslednjem mesecu namestilo pokrite klopi za rezervne igralce. Zgledno bo urejeno otroško igrišče ob dvorani, ki bo deležno sanacije z nasutjem primerne podlage, tako da bo uporabno tudi takoj po dežju.

Veliko se v Lokavcu tudi gradi: ''V gradnji je čez 30 novih stanovanjskih hiš, ki bodo kmalu vseljene. V Lokavec prihajajo mladi, naša podružnica Osnovne šole Danila Lokarja bo kmalu premajhna, težave pa imamo z vrtcem že sedaj. Ker je šola premajhna, smo en razred morali namestiti v Dvorani Edmunda Čibeja, tako da smo ohranili oddelek vrtca. upajmo, da bo v letu 2024 pričetek gradnje dvooddelčnega vrtca.''

Za možnost raznolike športne vadbe je poskrbelo tudi društvo Slano blato, ki je postavilo dodatna orodja na zunanjemu fitnesu pod Dvorano Edmunda Čibeja. Začela se je tudi gradnja ekološkega otoka v zaselku Gorenje, Direkcija za infrastrukturo pa je nedavno Na Brodu utrdila brežino nad državno cesto.

V drugi največji krajevni skupnosti v Občini Ajdovščina s približno 1300 prebivalci že snujejo nove projekte: ''V naslednjem letu načrtujemo obnovo zunanjega asfaltnega igrišča, pripravljajo se projekti za obnovo križišča na Grajšku, načrtujemo pa tudi gradnjo žarnega zidu na pokopališču.''

V Lokavcu je bogato tudi družabno življenje. Sedemnajstega novembra je svojo 18. obletnico delovanja obeležila pevska skupina Zarja. Nedolgo nazaj je bilo v dvorani tekmovanje v športnem plezanju za mlajše kategorije. Ta vikend pa je KS Lokavec s Športnim društvom Slano blato organizirala otroško predstavo Pravljica za škrate in prihod Božička. Prihajajoči konec tedna v dvorani Edmunda Čibeja pripravljajo veliki koncert ajdovskega Pihalnega orkestra Burja Ajdovščina z gostjo Evo Boto.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down