Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ljudska univerza Ajdovščina v juliju začenja s programom učenja slovenskega jezika za priseljence

V juliju bodo na Ljudski univerzi Ajdovščina začeli s programom Začetna integracija priseljencev. Gre za program učenja slovenskega jezika za priseljence, državljane tretjih držav, ki vključuje tudi vsebine spoznavanja slovenske družbe.

Za vključitev v program Začetne integracije priseljencev morajo posamezniki na upravni enoti, kjer bivajo, pridobiti ustrezno potrdilo, pojasnjuje Helena Furlan iz Ljudske univerze Ajdovščina:

Program je mišljen v dolžini od 60 do 120 do 180 ur in želimo predvsem povabiti vse, ki se želijo naučiti slovenskega jezika, se integrirati v naše okolje in kasneje uspešno opraviti izpit na različnih nivojih.“

S potrdilom o udeležbi na teh programih se lahko namreč vključijo in brezplačno prijavijo za prvo opravljanje izpitov na nivoju A2.

Predvsem bi pa radi poudarili, da naj nas pokličejo tudi tisti, ki nimajo pogojev, in sicer za neke druge oblike učenja, kajti tudi leto 2024 se bliža in takrat bodo morali izkazovati pogoj znanja jezika za različne namene.“

Ker je Ljudska univerza Ajdovščina tudi izpitni center za izpite na nivoju A1, A2, B1 vabijo vse, ki nameravajo izpite opraviti, da se jim javijo in odločijo za katerokoli obliko učenja slovenščine.

S programi Začetna integracija priseljencev začenjajo že prihodnji teden, zato udeležencem priporočajo, naj pohitijo s prijavami. Prijavnica je objavljena na spletni strani Ljudske univerze Ajdovščina, pokličejo pa lahko tudi po telefonu 051 439 717.

Program Začetna integracija priseljencev sicer med drugim izvajajo tudi na Ljudski univerzi v Novi Gorici, in na Posoškem razvojnem centru. Program sofinancirata Evropska unija iz sklada za azil, migracije in vključevanje in urad Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down