Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Ljudska univerza Ajdovščina bo izobraževala odrasle

Untitled Design 2024 01 16t133616.597

Za letošnje leto so na Ljudski Univerzi v Ajdovščini pripravili letni program izobraževanja odraslih v ajdovski občini. Svetniki so program potrdili konec preteklega leta, izobraževalni sklopi pa zajemajo različna vsebinska področja, z upoštevanjem tako vidika posameznika kot skupnosti.

''Zagotovo si želimo biti družba znanja. Vemo, da so danes spremembe hitrejše kot kadarkoli prej - govorimo o digitalizaciji, trajnostnem razvoju in če želimo kot družba in kot posamezniki biti uspešni, je pomembno znanje. Zato je zelo pomembno, da vsak človek, vse življenje nenehno pridobiva nova znanja, spretnosti in le tako ostaja aktiven član družbe,'' je povedala direktorica LU Ajdovščina Eva Mermolja.

Letošnjih izobraževalnih sklopov je 5: Večgeneracijski center nudi podporno okolje za druženje različnih generacij, ki si izmenjujejo ali pa skupaj razvijajo novo znanje, izkušnje in spretnosti. Program Znanje za vse je namenjen opolnomočenju vseh ciljnih skupin, za lažje spoprijemanje z izzivi sodobnega sveta. Program Za vas se bo izvajal po posameznih krajevnih skupnostih, z upoštevanjem želja in potreb prebivalcev, s poudarkom na zdravem življenjskem slogu, ohranjanju naravne in kulturne dediščine itn. Učni center Brje tudi v letošnjem letu nadaljuje svoje poslanstvo o ozaveščenosti o pomeni lastne pridelave in predelave hrane; program Moja slovenščina pa je namenjen vsem, katerih slovenščina ni materni jezik, vendar bi si želeli razviti osnovne sporazumevalne zmožnosti za lažjo integracijo v okolje.

''Vsi ti programi, ki jih navajamo in ki jih izvajamo v sklopu letnega programa izobraževanja odraslih v Občini Ajdovščina, so za udeležence brezplačni. Na naši spletni strani so vse informacije o programih, vključno z možnostjo spletne prijave,'' dodaja Mermoljeva in za konec vse zainteresirane vabi, da se usmerijo na spletno stran LU Ajdovščina ali pa jih za lažjo pot pri iskanju primernega programa kontaktirajo prek telefonske številke ali elektronske pošte, ki je tam navedena.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down