Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Ljudje pridejo v Brda predvsem po dobro razpoloženje"

Za nami je pester konec tedna, ne le zaradi Robin hud festivala, ampak so številni obiskovalci med drugim preplavili tudi Brda, v soboto zlasti na kolesih, saj je iz Ljubljane prispelo na Dobrovo skoraj 800 udeležencev maratona Junaki vinogradov.

Najštevilčnejši klub je bil letos Omega Air, sledili so kolesarski klub Brda, Mahle in Meblo Jogi. Na cilju jih je sprejel tudi direktor Kleti Brda Silvan Peršolja:

Tudi letos so del izkupička namenili rehabilitaciji kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju.

(Foto: Jure Batagelj)

Dobro obiskan je bil tudi včerajšnji pohod Od češnje do češnje, saj se je na pot po Brdih podalo kar 800 pohodnikov, še veliko več obiskovalcev pa si je popoldne ogledalo tradicionalno povorko, na kateri so vaške skupnosti na devetih vozovih prikazale briške običaje.

Tudi direktorica ZTKMŠ Tina Novak Samec je bila navdušena nad ponovnim vrvežem na prazniku češenj po dveh letih premora.

Uvod v praznični konec tedna pa je bila slavnostna seja briškega občinskega sveta, na kateri je župan Franc Mužič izročil nagrado Pihalnemu orkestru Brda ob 50-letnici delovanja, Klemnu Brunu in posthumno Etku Tutti za doprinos k razvoju kulturnega turizma ter Nadji Šfiligoj za izjemen čut za ranljive skupine.

(Foto: Andrej Colja)

Občinski priznanji pa sta prejela: Bogdan Potokar za doprinos k širjenju znanja o prvi svetovni vojni, dediščini Sabotina ter vrednotah miru in Lucijan Grudina za doprinos k ohranitvi tradicije pletarstva v Brdih. Poleg najzaslužnejših občanov so županove čestitke prejeli najbolj uspešni učenci in športna društva.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down