Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Letos že 26. razstava gob

V ponedeljek, 9. oktobra, vas družba HIT vabi na odprtje 26. razstave gob, ki jo ob 14. uri prirejajo z Gobarskim društvom Nova Gorica.

Dogodek se bo odvil v vrtu Hotela Sabotin v Solkanu, kljub temu, da letošnja sezona ni idealna, razkrije Gabrijel Seljak iz omenjenega društva: ''Trenutno stanje ni obetavno, ampak gobarji so še vedno našli mesta, kjer se je kaj našlo, tako da ne dvomim v to, da bodo člani Gobarskega društva Nova Gorica tudi letos nabrali tolikšno število gob, da bo razstava uspela.''

Razstavo, ki bo na ogled le do 11. oktobra, bo pospremila tudi priložnostna filatelistična razstava z motivi gob, upodobljenih na znamkah, kuvertah, dopisnem papirju ipd. Gobarsko društvo Nova Gorica namreč letos obeležuje jubilejno 50. obletnico ustanovitve tamkajšnje Gobarske družine. Na dogodku bodo podelili priznanja najbolj zaslužnim posameznikom za prispevek k ohranjanju znanja in tradicije gobarjenja na našem področju.

V tem tednu boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji gobjih jedi: v hotelu Sabotin kuharski mojstri vse do nedelje skrbijo za jesensko kulinarično ponudbo, kjer prav v vseh hodih kraljujejo jurčki, lisičke in druge izbrane gobe.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Maša Klavora in Mihael Uršič

Preberi več

Stoletni park ob vili Rafut s sodobnimi elementi - v ponedeljek med 11. in 12. uro

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down