Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Lavričeva cesta še pred poletjem v čisto novi podobi

Muzic (1)
Foto: Občina Ajdovščina

Občina Ajdovščina je v prvih dneh novega leta podpisala pogodbo z izvajalcem za prenovo Lavričeve ceste. Tako bo makadamski odsek ulice dobil asfaltno prevleko, urejen bo tudi priključek za novo stanovanjsko sosesko.

Če bo vreme naklonjeno, se bodo dela začela že konec tega meseca, zaključena pa bodo v dveh do treh mesecih, spet odvisno od vremenskih razmer, vsekakor pa obljubljajo, da bo Lavričeva cesta v novi podobi zaživela še pred letošnjim poletjem.

''Gre za 150 metrov ceste. To je v bistvu še zadnji makadamski odsek, ki bo v celoti prenovljen z infrastrukturo, ki teče pod cesto - od vodovoda, kanalizacije do elektrike. Ob cestišču bo istočasno urejen tudi pločnik za večjo prometno varnost, ulica bo deležna tudi razsvetljave. V sklopu te naložbe pa bo urejen še priključek za novo stanovanjsko sosesko,'' je razkrila Tina Velikonja z ajdovske občine.

V tem novem naselju, ki nosi ime Pod višnjami in jo gradi zasebnik, bo zraslo sedem stanovanjskih hiš. Za namen izgradnje cestnega priključka je Občina Ajdovščina tudi odkupila del zemljišča. V tej fazi se gradi zgolj priključek, medtem ko se bodo cesta in ostala potrebna prometna ter komunalna infrastruktura urejale hkrati z gradnjo hiš.

Vrednost pogodbenih del za Lavričevo cesto znaša približno 180.000 evrov, sredstva so rezervirana v občinskem proračunu.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down