Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kulturnega centra v Novi Gorici tudi EPK še ne bo prinesla, v Ajdovščini nimajo kulturnega doma

Na račun bližajoče se Evropske prestolnice kulture, ko naj bi pozitivne učinke čutila celotna regija, se ponovno obujajo javne razprave na temo projekta kulturnega centra v Novi Gorici. V načrtih ob nastajanju mesta, iz leta 1947 je bil predviden Prosvetni dom s skoraj 6.000 kvadratnimi metri površine in 600 sedeži, ki se ni nikoli uresničil. Na to temo je bilo tudi kasneje narejenih že veliko načrtov, arhitekturnih rešitev, celo mednarodnega strokovnjaka je občina pred desetletjem najela za to, da je izvedel študijo izvedljivosti.

Je EPK torej res priložnost za to, da se zadeve premaknejo z mrtve točke? Novogoriški župan Samo Turel:

Župan ob tem še dodaja željo, da bi zapuščina EPK prinesla vsaj razmišljanje oz. začetek priprave načrtov, da bi nekoč v prihodnosti, Nova Gorica tak kulturni center dobila, se pa, tako Turel, po mednarodnih izkušnjah se taki kulturni centri gradijo desetletje od začetne idejne zasnove pa do izvedbe.

Tudi v Ajdovščini nimajo kulturnega doma, v katerem bi lahko, denimo, gostili gledališke predstave ali pevske nastope. Kot pravi župan Tadej Beočanin, je tudi pri njih ta debata živahna že precej časa.

pravi župan in dodaja:

V tem času pa bodo delali na t. i. gradnji občinstva, na povpraševanju po dodatnih kulturnih vsebinah, zato so tudi dobrodošli vsi kulturni abonmaji, ki prihajajo v njihovo sredino, zaključuje Beočanin.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down