Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kras bo kmalu povezovala 30 km dolga kolesarska trasa

Občini Sežana in Komen bo povezovala 30 kilometrov dolga trasa, katere gradnja se pričenja ravno prve dni marca. Gre za regionalni investicijski projekt Geomob – Regijske kolesarske povezave na Krasu vreden skoraj 4 milijone evrov, ki bo delno financiran z evropskimi in nacionalnih sredstvi.

Glavni izvajalec del je podjetje Komunala Sežana, ki bo dela izvedel skupaj s Kostak in Hartis. Pojasnjuje Lucija Kavčič iz Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov: „Projekt traja sedaj od februarja oziroma z marcem, ko se začnejo izvajati gradbena dela, pa vse do približno konca oktobra. S koncem oktobra naj bi se to zaključilo in sama otvoritev.

Drevi ob 18. uri bodo v veliki sejni dvorani na Občini Sežana predstavili izvajanje gradbenih del. „Z namenom čimboljšega informiranja lokalne skupnosti bomo hkrati s začetkom izvajanja gradbenih del obveščali in informirali javnost preko teh delavnic in drugih spletnih komunikacijskih kanalov. Danes pa se bo tako srečanje odvilo v Sežani, in sicer z investitorji, projektanti, izvajalci in zainteresiranimi občani. Dotično predstavljen bo začetni odsek, ki se začne v Sežani na parkirišču pri pokopališču in naprej do Vrhoveljske ceste. Namen je, da občani in vsi zainteresirani prisotni sodelujejo s svojimi predlogi in lahko kaj pripomnijo.

V nadaljevanju gradnje bodo organizirali več tovrstnih predstavitev. „V prihodnosti bomo še izvajali tovrstna srečanja z lokalno skupnostjo in seveda investitorji, projektanti, vsi, ki so glavni akterji pri projektu. Seveda z naprej objavljenim terminskim planom, ker se dela pričenjajo marca, tako da lahko sledite na naših kanalih občin Sežana, Komen in seveda Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov.

Projekt kolesarske povezave med sežansko in komensko občino bo, kot še dodaja Kavčičeva, pripomogel k razvoju tega kraškega območja, tudi turizmu s poudarkom na trajnostni mobilnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down