Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Krajani niso zadovoljni z izgledom vrtca v Grgarju

Malčki, ki obiskujejo vrtec v Grgarju, z jutrišnjim začetkom novega šolskega leta še ne bodo stopili v nove igralnice. Novogoriška mestna občina je izvajalcu del, podjetju Dema plus že dvakrat podaljšala rok za dokončanje dober milijon vredne investicije, a se ga po besedah novogoriškega župana Klemna Miklaviča niso držali. Vrtec je bil zgrajen že junija, a gradbinec še ni odpravil napak, ki zadevajo gradbeno obrtniška dela in vgradnjo opreme.

Poleg zamude pa krajane moti tudi to, da izgled objekta ni takšen, kot jim je bil predstavljen pred začetkom projekta, pravi predsednik Krajevne skupnosti Grgar, Egona Milost. Objekt po njegovih besedah zaradi izgleda v kraju deluje kot tujek, ki arhitekturno ne sodi v tisto okolje. Novega vrtca se krajani sicer veselijo, večino pa moti pa, znova poudarja Milost, zunanji izgled, ki bolj kot vrtec deluje kot industrijski objekt.

Simon Mlekuž, vodja investicij na novogoriški mestni občini na te očitke odgovarja, da so v vseh fazah načrtovanja sodelovali tako vodstvo šole, vrtca in tudi osebje vrtca, staršem pa so v fazi idejne zasnove pred začetkom izvedbe predstavljeni načrti in sedanji izgled vrtca.

„Vrtec bo tak, tehnično gledano, kot je bil zahtevan. Se pravi, funkcionalen trioddelčni vrtec z vsemi potrebnimi prostori, z vsem, kar je potrebno za izpolnjevanje vseh standardov. Ni enak kot je bila idejna zasnova, ki je bila izdelana pred leti, ampak tista idejna zasnova nikoli ni bila nadgrajena v samo projektno dokumentacijo za izvedbo.“

Mlekuž še dodaja, da gre za sodoben in energetsko varčen objekt. Investicija pa, poleg omenjenega, zajema še večnamenski prostor in prenovo okolice. Grgarski vrtec bo torej še nekaj časa deloval v preurejenih prostorih tamkajšnje krajevne skupnosti.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down