Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Konec avgusta brezposelnost v Goriški regiji rahlo višja

Konec avgusta je bilo na Zavodu za zaposlovanje registriranih nekaj več kot 47.000 brezposelnih oseb, kar je za 0,2 odstotka več kot julija. Podobno situacijo beležijo tudi na novogoriški območni enoti Zavoda za zaposlovanje. Podatke povzema direktorica Tanja Cink:

Konec avgusta se je brezposelnost v Goriški regiji malenkost zvišala in sicer za dobra dva odstotka v primerjavi z julijem. Če primerjamo z avgustom lani pa je bila brezposelnost nižja za skoraj 13 odstotkov.“

Brezposelnost tudi na ravni regije torej še vedno vztraja na nizki ravni. V evidence območnega zavoda za zaposlovanje je tako vpisanih nekaj čez 1.700 brezposelnih oseb.

Delodajalci so nam od začetka leta do konca avgusta sporočili 5.593 prostih delovnih mest, kar znaša v primerjavi z enakim obdobjem lani za približno šest odstotkov manj. Drugih posebnosti pa ne beležimo.“

Manjšemu porastu brezposelnosti je botroval tudi priliv kadra iz področja izobraževanja, saj se običajno konec šolskega leta za nekatere zaključijo pogodbe o zaposlitvi. V jeseni pa se na ta račun zabeleži nekaj odliva iz evidenc zavoda. Zanimivo pa je da zadnji dve leti na zavodu ne beležijo bistveno povečanega priliva mladih, ki končajo šolanje. To pa na račun aktivnega zaposlovanja in pomanjkanja kadrov na trgu dela, kar dijakom in študentom omogoča neposredno zaposlitev takoj po zaključku šolanja.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down