Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kolesarska pot, ki Brda povezuje z Gorico in Novo Gorico, uradno odprta

Kolesarska Brda

V Brdih so to dopoldne slavnostno prerezali trak nove kolesarske steze Dobrovo-mejni prehod Vipolže, ki Brda povezuje z urbanima središčema Gorico in Novo Gorico. Trajnost, zelena mobilnost, povezovanje in uspešno črpanje evropskih sredstev so bili glavni poudarki na dogodku.

Kolesarska steza je bila zgrajena v okviru projekta Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije - kolesarska povezava Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo, vrednega dobra 2,1 milijona evrov in sofinanciranega v višini 1,3 milijona evrov iz evropskih in državnih sredstev. Skoraj 800 tisočakov je primaknila občina Brda.

Da gre za primer dobre prakse je poudarila državna sekretarka na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Republike Slovenije Andreja Katič, ki je skupaj z briškim županom slavnostno prerezala trak. S projektom je namreč Dogovor za razvoj regij prvič prestopil državno mejo.

Investicija v 4 kilometre dolgo traso je zelo pomembna za briško občino, pa je izpostavil župan Franc Mužič:

Kolesarska Brda 2

Kot je še dodal, je namen projekta prepoznalo tudi 36 lastnikov zemljišč, ki so podali soglasja k projektu, ravno tako pomemben pa je bil tudi posluh za ohranitev dreves na mejnem prehodu Vipolže, kar kaže na trajnostni pristop občine.

Prisotne je nagovorila tudi direktorica EZTS GO Romina Kocina in se spomnila otvoritve brvi čez Sočo izpred enega leta in poudarila, da tudi današnji dogodek kaže na kvalitetno čezmejno sodelovanje:

Slavnostno odprtje so popestrili učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in skupina kolesarjev, ki je kot prva zapeljala po uradno namenu predani kolesarski stezi.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Koraki do uspeha: Martina Alma in Milena Peterc

Preberi več

Novogoriški SNG praznuje kar 2 jubileja

Preberi več

RADIO ROBIN na Festivalu goriške obrti in podjetništva 2024

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down