Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kodelja: "To bo potrebno prej ali slej urediti"

Občina Vipava načrtuje v neposredni bližini križišča sredi Vipave, ob Goriški cesti, zgraditi dva stanovanjska in poslovno-stanovanjski objekt. Vendar se je pri načrtovanju gradnje zapletlo, saj vipavska občina z lastniki stanovanj v bližnjih blokih še ni uredila vprašanja funkcionalnih zemljišč, je povedal župan Goran Kodelja:

Na Nepremičninskem skladu Pokojninskega in invalidskega zavarovanja, ki ima v enem od blokov v ulici Gradnikove brigade devet stanovanj, so na Okrajnem sodišču v Ajdovščini sprožili postopek ugotovitve pripadajočega zemljišča, katerega namen je ugotovitev obsega individualnega pripadajočega zemljišča k navedeni stavbi oziroma morebitnega skupnega pripadajočega zemljišča k več stavbam. Župan sicer obžaluje, da pobude niso bile dane prej, vendar se strinja s prebivalci, da je treba problem rešiti.

Vipavski župan predvideva, da bodo najprej uredili vprašanje funkcionalnosti zemljišč za vse bloke ob Goriški cesti. Kasneje pa ob morebitni krajši zamudi začeli z gradnjo dveh blokov in poslovno-stanovanjskega objekta. Na to pristajajo tudi investitorji, ki so kupili nepremičnine, in bodo počakali na zaključek postopka.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kako čezmejno somestje diha s filmom? V ponedeljek po 11. uri!

Preberi več

Tinder: Ključ do srca? Četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down