Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kmalu na Bovškem urejene nove ferate

Občina Bovec je bila uspešna na razpisu Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti v turističnih destinacijah. Na njem je kandidirala s projektom »Dežela Ferat in doživetij«.

Zanj je ministrstvo odobrilo sredstva v višini slabih 180.000 evrov, s čimer je župan Valter Mlekuž več kot zadovoljen: ''Vesel sem, da smo bili uspešni na razpisu. Včeraj smo prejeli odločbo, da bomo dobili 180.000 evrov, ki jih bomo porabili za ferate na Kaninu. Pred nekaj leti smo naredili eno ferato, ki je bila zelo obiskana, sedaj pa smo prijavili še dodatne 3. Žal so nam eno črtali že na začetku zaradi naravovarstvenikov, tako da sta ostali 2.''

Vrednost projekta brez DDV znaša dobrih 230.000 evrov. Dobrih 80% zneska, pridobljenega na razpisu, je namenskih nepovratnih iz virov Trajnostnega razvoja slovenskega turizma.

Poleg izgradnje ferat na Grdem Vršiču, Hudem Vršiču in postavitve števcev za spremljanje števila obiskovalcev na obeh novih in tudi obstoječi ferati Prestreljenikovo okno, bodo ob postaji D gondolske žičnice Kanin v restavraciji Prestreljenik ali v Ski Bum baru in v Domu Petra Skalarja urejeni prostori za vstopno točko v deželo ferat in doživetij.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down