Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kmalu delavnici za prvi razpis sklada malih projektov GO! 2025

V novogoriškem Xcentru se bosta trinajstega in štirinajstega marca odvijali t. i. tehnični delavnici za prvi razpis Sklada malih projektov GO! 2025. Prva delavnica bo potekala v slovenščini, druga pa v italijanščini.

EZTS GO 13. in 14. marca organizira tehnične delavnice v podporo možnim predlagateljem, ki služijo predvsem lažjemu razumevanju razpisa in priložene dokumentacije k razpisu, v sklopu sklada za male projekte GO! 2025, ki ga financira Interreg Italija – Slovenija.“

pojasnjuje Maja Radovanovič iz Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO. Kot omenjeno, gre za male projekte, skupni finančni okvir prvega razpisa znaša 3 milijone evrov. Kakšna je pravzaprav vloga sklada malih projektov?

Sklad za male projekte GO! 2025 je orodje, katerega glavni cilj je priprava čezmejnega teritorija na Evropsko prestolnico kulture Nova Gorica – Gorica 2025. Vključuje vso pokrajino: od Benetk, celotno deželo FJK na italijanski strani, ter pet slovenskih regij: Osrednjeslovensko, Primorsko-Notranjsko, Gorenjsko, Obalno-Kraško in Goriško.“

Gre pa za razpis, na katerega se lahko prijavijo tako društva kot tudi podjetja, organizacije in javni in zasebni zavodi, ki imajo sedež na programskem območju. Prijavljeni projekti morajo biti čezmejni, njihov cilj pa je priprava čezmejnega teritorija na Evropsko prestolnico kulture.

Mesta za spremljanje omenjenih delavnic so že zapolnjena, dogajanje pa bo možno spremljati v živo tudi prek spleta oz. kasneje na posnetku. Povezava bo objavljena na spletni strani EZTS GO.

Foto: EZTS GO, informativni dnevi za razpis Sklada malih projektov

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down