Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Klet Vipava 1894 v sodelovanju z lokalnimi vinogradniki pogumno sledi trendom na trgu

Po neprijetnih pretresih, ki so v preteklosti razburkali delovanje Kleti Vipava 1894, pa je slednja sedaj eden aktivnejših delov Vipavske doline. Intenzivno je delala na tem, da si je pridobila trge, potrošnike, osredotočala se je tudi na zaposlovanje kakovostnega kadra. Podjetje je zdaj zdravo, k čemur so pripomogle tudi spremembe na samem vrhu.

Avstrijski lastniki so v času lanskega martinovanja predstavili novo vodstvo, ki ga sestavljata Tanja Vidmar Šinigoj, ki ima veliko izkušenj v dinamični živilski industriji, in Nika Gregorič, prva diplomirana inženirka vinarstva v Sloveniji in glavna enologinja Kleti.

Vidmar Šinigoja razkrije, da je glavni cilj ostati največja klet v Vipavski dolini, ki kot enega pomembnih faktorjev prepoznava sodelovanje z lokalnimi vinogradniki, želijo pa si iz grozdja razvijati tudi druge izdelke, kot narekujejo novosti na svetovnem trgu: ''Že smo razvili moko iz grozdnih pešk, olje iz grozdnih pešk, to so novi izdelki, imamo še veliko idej za novosti, poleg tega pa si želimo tudi sodelovanja z lokalnimi podjetji na področju Vipavske doline in skupaj razvijati določene projekte. Na tem smo že začeli delati, imamo pa velike načrte tudi za naprej.''

Kakovost in všečnost predvsem vin kleti Vipava 1894 ves čas potrjujejo tudi priznanja na različnih ocenjevanih doma in v tujini. V Vipavskem Križu sta vini Zelen iz dveh različnih blagovnih znamk dobili visoke nagrade, na mednarodnem ocenjevanju vin Decanter pa je bilo pred kratkim nagrajenih kar 7 vin iz različnih blagovnih znamk.

Poleg kakovosti je ena od pomembnih usmeritev podjetja Vipava 1894 tudi trajnostna naravnanost, pove Gregoričeva: ''V bližnji prihodnosti je, po vseh burnih letih, primarni cilj, da se zadeva ustali in stabilizira ter da se temelji utrdijo. To so kratkoročni cilji, torej obstoječe stvari ohraniti, jih nadgraditi predvsem v smislu dviga kakovosti in dodati nove produkte, ki jih lahko še iz grozdja pridobimo.''

Obe direktorici, ki prevzemata vodenje podjetja Vipava 1894, se veselita novih projektov, tesnega sodelovanja z vinogradniki in smelega snovanja in razvoja vinogradništva in vinarstva na območju Vipavske doline.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down