Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

"Kjer nas poplave niso prizadele, ponedeljek zaposleni jemljejo bolj kot dela prost dan ..."

Letošnji 14. avgust je proglašen za dan solidarnosti in dela prost dan. Odzivi glede tega ukrepa vlade po državi so mešani. Glede na to, da je bil uveden tako rekoč iz danes na jutri, je sicer dobronameren ukrep povzročil tudi nekaj zmede. Preverili smo, kako so se nanj odzvali na severnoprimorski Gospodarski zbornici in na novogoriški Območni obrtno-podjetniški zbornici.

"Razumemo dobronamernost takega ukrepa", pravi Nevenka Volk Rožič, direktorica severnoprimorske gospodarske zbornice, vendar dodaja:

poleg tega bo ukrep prizadel tudi tista podjetja, dodaja, ki so se zaradi povečane količine naročil odpovedala kolektivnemu dopustu.

S terena pa njihovi člani poročajo, da je zelo težko načrtovati delo s takimi spremembami, ki se zgodijo le nekaj dni prej.

Da je ukrep vlade dobronameren in da niso proti solidarnostnemu dnevu, poudarja predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica, Primož Černic:

Kakšni so odzivi med obrtniki s terena?

Nekatere dejavnosti, predvsem tiste, ki so vezane na izvoz, se ne smejo ustaviti, dodaja Černic, enako je z mednarodnim transportom, kar je sicer omogočeno, da deluje, so pa zaprte lokacije dobav, zato bodo potrebovali kar nekaj dni, da se ponovno spravijo v proces običajnega poslovanja, še dodaja predsednik novogoriške območne obrtno-podjetniške zbornice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down