Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kje se lahko v goriških podjetjih zaposleni veselijo dodatka ob koncu leta?

Kako je letos z izplačili božičnice, smo povprašali v nekaterih primorskih družbah.

V Elektro Primorska so zaposlenim prejšnji teden izplačali prvi del akontacije Nagrade za dosežene temeljne poslovne cilje leta 2021 v znesku 1.300 evrov bruto. Akontacija nagrade je letos skladna s planiranimi sredstvi za izplačilo nagrade v poslovnem načrtu. Akontacija je nekoliko nižja kot lani, predvidevajo pa, da bo končni znesek nagrade po zaključku poslovnega leta višji kot leta 2020, so sporočili iz družbe.

Tudi v cementarni Salonit Anhovo bodo vsem svojim zaposlenim izplačali božičnico v višini 1.500 evrov bruto. Božičnico bo prejelo vseh 359 zaposlenih v skupini Salonit, ki jo sestavljajo Salonit Anhovo, Salinvest, INDE, Kamnolomi in Rokava, so sporočili iz anhoveskega pdojetja.

Da tudi letos ne bo izplačila božičnice, so nam potrdili v družbi Hit, ki je v času okrnjenega poslovanja zaradi epidemije prejemala državno pomoč, trenutno poslovanje in razmere na trgu pa ne omogočajo izplačil iz naslova poslovne uspešnosti, so pojasnili.

V skupini GEN-I so tudi letos vsi zaposleni prejeli t.i. božičnico, ki je bila predvidena že v potrjenem poslovnem načrtu za leto 2021, izplačana pa v mesecu decembru na podlagi sklepa uprave in na podlagi ocene rezultatov poslovanja 30. novembra. Znesek božičnice: enak zadnji znani povprečni bruto plači državi, in sicer 1.872,92 evra.

V šempetrskem Mahleju so nam potrdili izplačilo dela plače 17. decembra za poslovno uspešnost 2021, vsem zaposlenim, ki so bili 30. novembra v delovnem razmerju v družbi MEDS d.o.o. „Glede na merila in kazalnike, postavljene v 55. členu podjetniške kolektivne pogodbe, je osnova za nagrado znašala 749,17 eur, višina posameznega izplačila pa je odvisna od prisotnosti delavca na delu.“ Višina izplačila je na ravni lanskoletnega izplačila, ni bistvenega odstopanja, še dodajajo v družbi.

Bovški TKK pa bo izplačal 13. plačo vsem zaposlenim v vrednosti 85% plače, sporočajo iz Srpenice.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Startup studio: Proces inoviranja s Taro Brus

Preberi več

Nasilje otrok in mladostnikov – četrtek po 11.00 uri

Preberi več

Radio Robin na Goriškem teku in hoji za upanje

Preberi več

RADIO ROBIN V ŽIVO NA INCASTRI 2023

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down