Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kdo bo prenaročen na posege v šempetrski bolnišnici?

Po podatkih NIJZ so na ponovno vzpostavljen covid oddelek v sežanski bolnišnici v soboto sprejeli prvih šest okuženih pacientov, ki ne potrebujejo intenzivne nege, v nedeljo jih jo bilo 9, včeraj pa se jih je zdravilo 11.

V šempetrski bolnišnici je intenzivna covid enota nenehno polno zasedena, sicer pa je bilo včeraj na covid oddelku hospitaliziranih 24 bolnikov. V petek so število navadnih postelj povečali na 30, jutri jih bodo še za deset in dodali še eno za intenzivno nego, kot izhaja iz zadnjega sestanka z ministrstvom, s katerim pa se bodo danes vodstva bolnišnic ponovno sestala, je povedala strokovna direktorica bolnice v Šempetru Dunja Savnik Winkler:

Širjenje kapacitet za covidne paciente pomeni ponovno reorganizacijo dela v bolnišnici.

Čakajoči na že dogovorjene nenujne kirurške posege bodo torej prenaročeni.

Načrtovani obseg dela za november se za nekovidne bolnike krči, razpoložljiv kader pa prerazporejajo k pacientom, ki po strokovnih prioritetah najbolj potrebujejo zdravljenje.

Poostren je tudi nadzor nad PCT pogoji, vse onkološke in dializne bolnike na vstopni točki hitro testirajo, tudi če so preboleli covid-19 ali so cepljeni. Obiski ostajajo še naprej prepovedani, redne tedenske usklajevalne sestanke med vodstvi bolnišnic in ministrstvom za zdravje bodo od tega tedna podvojili, tako da bo več o morebitnih spremembah znanega popoldne.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V Brdih pričenjajo pomladno sezono doživetij, ta torek po 11h.

Preberi več

Napredki, ki jih pišejo slepi in slabovidni, ta ponedeljek ob 11h.

Preberi več

NAGRADNA IGRA: DAN ŽENA

Preberi več
Oglasi
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down