Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kdo bo direktor Zavoda GO!2025, Goriškega muzeja in Vrtca Nova Gorica?

MONG je v začetku januarja objavila razpisa za direktorja Goriškega muzeja in Zavoda GO! 2025 – Evropska prestolnica kulture. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je prejšnji teden pregledala prispele vloge in bo kandidate, ki izpolnjujejo pogoje, povabila na razgovor ter po njeni oceni najprimernejšega predlagala v imenovanje mestnemu svetu, ki se bo sestal 10. februarja.

Za vodenje muzeja se med drugim poteguje sedanji direktor Vladimir Peruničič, ki se mu 5-letni mandat izteče v maju, to delovno mesto pa si želi tudi dr. zgodovine iz Solkana Kaja Širok, ki je lani po desetih letih zapustila Muzej novejše zgodovine v Ljubljani in se podala med samostojne podjetnike na področju kulturnega managementa in sodobne zgodovine. Kot smo neuradno izvedeli, so sicer v igri štirje kandidati, nekaj manj zanimanja pa je bilo za vodenje novega Zavoda EPK, kjer sta nam tako sedanji v.d. direktorja Gregor Karer kot tudi Kaja Širok potrdila, da sta oddala prijavo na razpis. Širokova je sicer do nedavnega pri projektu GO EPK že sodelovala kot zunanja sodelavka, Karerja pa je župan Klemen Miklavič v začetku novembra imenoval za ustanovnega v.d. direktorja, ki je že potegnil prve poteze.

Ko bodo urejene vse administrativne zadeve se Karerju zdi nujno preiti na vsebino in pripraviti za letos načrtovane projekte. Miklavič ob potrjevanju novega direktorja napoveduje:

Letos je v zavodu predvidenih 13 zaposlitev, prvi razpisi za ožjo ekipo so po napovedih Karerja predvideni spomladi, naslednji pa konec poletja.

Novega direktorja išče tudi goriška agencija Golea, kjer se je občinska kadrovska komisija izrekla glede soglasja k imenovanju na to funkcijo. Kot je razvidno iz sklica seje, pa je imela zopet na mizi tudi imenovanje ravnateljice Vrtca Nova Gorica in mnenje lokalne skupnosti v postopku njenega imenovanja, saj naj bi morali zopet izbirati med prijavljenimi kandidatkami z zadnjega ponovljenega razpisa, potem ko je sodišče odločilo v prid nekdanje direktorice novogoriškega vrtca.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Kanin pred prelomnico - to sredo, takoj po 11.!

Preberi več

Ta torek, takoj po 11., gostimo Anjo Mugerli

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down