Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kandidat za župana Červ bi v Tolminu uredil bazen

Za županski stolček se bo v Tolminski občini potegoval tudi Alen Červ iz vrst Socialnih demokratov. Predstavitev kandidature je imel minuli petek v tolminski knjižnici. Červ je sicer kandidiral tudi za poslanca. Zaposlen je na Ministrstvu za okolje in prostor.

„V prvi vrsti si želim Občino Tolmin premakniti v skupino razvojno naravnanih občin, to pa pomeni, da moramo vzpostaviti odziven mehanizem, ki bo reagiral tako na potrebe domačinov, kot tudi na priložnosti, tudi v smislu učinkovitega črpanja tako državnih kot evropskih sredstev,“ je med prioritetami svojega programa izpostavil Červ.

Zakaj se podaja v boj za prvega občana Tolmina?

„Ker sem zaznal, da je dosežena neka kritična masa ljudi, ki si želi sprememb in bo, v kolikor bo občina nadaljevala v nekem tem zaspanem tempu, svojo priložnost iskala drugje.“

Červ dodaja, da je treba v občini ustvariti tudi dovolj pogojev za to, da bodo mladi videli svojo prihodnost, to bi dosegel z zadostnim številom stanovanj in dovolj široko paleto razpoložljivih zaposlitev.

„In konec koncev da poskrbimo tudi za kakovostno preživljanje prostega časa, kjer je moja prioriteta, da Tolmin končno dobi svoj bazen.“

Kot je doslej znano, se bodo za župansko mesto v Občini Tolmin potegovali vsaj trije kandidati: poleg Červa še neodvisna kandidatka Maša Klavora in Oton Bratuž iz SDS, ki je kandidaturo uradno napovedal prvi, in sicer že spomladi.

Foto: Splet SD

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Zakaj so alkopopsi lahko težava? Ta ponedeljek, takoj po 11.!

Preberi več

ROBINOVIH 30: TATJANA MIHELJ - VIP koncert na Radiu Robin

Preberi več

Zate dragi moški – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down