Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kanalski svetniki prižgali zeleno luč za imenovanje Petre Rutar za direktorico ZKTMŠ

Kanalski občinski svetniki so na zadnji izredni seji podali soglasje k imenovanju Petre Rutar za direktorico Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport. Predhodno jo je med prijavljenimi kandidati za to delovno mesto imenoval svet omenjenega zavoda, pozitivno mnenje pa je podal še strokovni svet.

Katere prednosti je imela Rutarjeva pred protikandidati? Predsednica sveta zavoda, Lara Lovišček je na občinski seji povedala:

Petra Rutar se je izkazala zaradi njene strokovnosti in na podlagi njenih dosedanjih izkušenj.“

Rutarjeva je po izobrazbi komunikologinja, dosedanje izkušnje je nabirala na področju odnosov z javnostmi in trženja vina, vodila je Vinoteko Brda na gradu Dobrovo in Vinoteko Solum v Novi Gorici in je predsednica društva Ženske in vino Slovenije. Na seji je med drugim takole predstavila svojo vizijo:

Vidim potencial v celi občini, posebej za turizem, posebej za šport,posebej za kulturo in posebej za mladino. V kolikor bom 100-odstotno potrjena, je moj plan tak, da začnem najprej komuniciranjem, kar mi je najbližje.“

Rutarjeva stavi na dobro komunikacijo s turističnimi ponudniki v občini in vsemi ostalimi deležniki, kot so vaške skupnosti, občina in društva. Pri povečevanju ponudbe pa vidi priložnost v sredstvih, ki bi jih pridobivali z ustreznimi razpisi.

Dokončno bo Rutarjevo za direktorico ZKTŠM Kanal imenoval strokovni svet zavoda predvidoma prihodnji teden.

Foto: FB PR Petra Rutar

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down