Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kam na študij? Dijaki lahko odgovor poiščejo jutri v Novi Gorici

2 (8)

Jutri se bo v prostorih Ljudske Univerze Nova Gorica in novogoriške Gimnazije odvil informativni dan za dijake. Predstavniki fakultet iz Univerze v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, na Primorskem in nekateri samostojni visokošolski zavodi bodo s pomočjo več kot 50 sodelujočih predstavili svoje študijske programe.

''Poleg tega bodo tudi delavnice za dijake. Njihova vsebina je vezana na to, kako se odločiti oz. izbrati študij, ki bo za vsakega posameznika pravi,'' dodaja Anja Nemec, organizatorka izobraževanja na Ljudski Univerzi v Novi Gorici.

Informativni dan se pričenja z delavnicami ob 11ih, kasneje pa bodo fakultete na stojnicah in učilnicah vse do 15. ure predstavljale svoje programe. ''Poleg tega bodo dijaki imeli možnost dobiti informacije o študiju v tujini, o pridobitvi štipendije, kako priti do študentskega doma in ostale koristne informacije, ki bodo bodočim študentom v pomoč za lažji prehod na študij.''

Še vedno precej zanimanja vlada za vpis na fakultete, vezane na zdravstvo in psihologijo. Popularne so tudi specialna pedagogika in tehnične študijske smeri.

Podroben program informativnega dne je objavljen na spletni strani novogoriške Ljudske univerze.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down