Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kakšno prihodnost si želijo na Tolminskem?

Občina Tolmin je povprašala občane in tudi prek osmih delavnic po krajevnih skupnostih želela izvedeti, kakšen razvoj občine želijo do leta 2030. Na spletno anketo so prejeli več kot 600 odgovorov, je zadovoljen župan Uroš Brežan:

"Relativno dobro so ti odgovori porazdeljeni tako po starostnih skupinah, po izobrazbeni strukturi, tako, tako da, verjamem, da je ta anketa kar reprezentativna."

Potrdila je, da so usmeritve, ki jih na Tolminskem zasledujejo v zadnjem času, prave, ugotavlja Brežan na podlagi izraženih mnenj.

"Pokazala je, da se je treba usmeriti na potrebe mladih. Da ne smemo pozabiti na tiste potrebe, ki jih v našem okolju ima starejša generacija, kajti vsi se očitno zavedamo, da smo družba, ki se stara. Pokazala je, da je eden med glavnih problemov v naših krajih stanovanjska problematika."

Tem ključnim usmeritvam v občini bo treba slediti v naslednjem desetletju, dodaja župan:

"Pokazala pa je hkrati tudi to, da zelo cenimo kvaliteto življenja. Domačo, ekološko pridelano hrano. Poleg tega nam pa zanimive izzive prinaša tudi kovid kriza in vse kar se je zgodilo na področju dela na daljavo. Za okolje kot je naše, ki so prometno slabo dostopna, predstavlja enega od izzivov, pa tudi priložnosti."

Še letos naj bi objavili osnutek razvojnega programa Občine Tolmin, na katerega bo lahko javnost v javni razpravi podala svoje predloge in pripombe, nato pa bo o njem odločal občinski svet.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Končno do vode iz Mrzleka - to sredo - takoj po 11.!

Preberi več
Ne zamudi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down