Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kakšen bo znesek na položnicah novogoriške komunale, ko bo koncesionar za pet občin?

Ravnanje s komunalnimi odpadki bo občane v petih občinah ožje Goriške tudi prihodnje leto stalo enako kot doslej. Komunala Nova Gorica bo s 1. januarjem 2022 za pet let postala koncesionar za zbiranje odpadkov, kar sicer počne že sedaj, a je bila letos izbrana na skupnem javnem razpisu za vseh pet občin, ki morajo sedaj potrditi elaborat cen za prihodnji dve leti.

Istočasno občinski sveti potrjujejo tudi elaborat podjetja Kostak, ki medtem skrbi za obdelavo in odlaganje odpadkov. Prva je to prejšnji teden storila MONG. Direktor Komunale Nova Gorica Darko Ličen:

To pomeni skupno 6,78 evra na osebo na mesec. Kot je razvidno iz elaborata, znaša zbiranje odpadkov v domeni Komunale za 4-člansko gospodinjstvo 18,70 evra, še dobrih osem evrov pa bo treba prišteti za obdelavo in odlaganje, za kar od lani podjetje iz Krškega zaračunava 134 EUR/tono.

Tudi z novim letom bodo prejemali le eno položnico. Še preostali štirje občinski sveti naj bi do konca leta potrdili elaborata, nato pa naj bi svetniki šele v novem mandatu, predvidoma leta 2023, ponovno imeli na mizi cene za ravnanje z odpadki.

Novogoriška komunala bo sicer letošnje leto po Ličnovih besedah zaključila pozitivno po dveh letih rdečih številk.

Le Občina Šempeter-Vrtojba je to zavrnila, zato je zbiranje odpadkov tam prevzel režijski obrat, prav tako kot sosednje občine pa jih odvažajo v Krško.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Vzgoja malih otrok z dr. Vesno Vuk Godina. Ta četrtek.

Preberi več

ŠPORTNE IGRE MLADIH IN RADIO ROBIN

Preberi več

Prihaja do razkola v destinaciji Nova Gorica in Vipavska dolina? To sredo med 11. in 12.!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down