Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kako v turizmu delati veliko bolje?

V Bukovici je Zavod za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina letos drugič organiziral Turistično pomlad.

Tokrat je potekala na temo povezanosti kulture in turizma ter je namenjena povezovanju lokalnih turističnih ponudnikov, slovenskih turističnih agencij in tudi vseh turističnih destinacij iz Mediteranske in Kraške turistične regije, predstavi direktorica Zavoda Erika Lojk.

''Kar je bilo predstavljeno, smo imeli v mislih, tako da sem zelo zadovoljna s tem, kar so lahko naši ponudniki slišali od naših govorcev. Želeli smo, da jim približajo tipičnega gosta, da se na podlagi teh opisov pred sezono pripravijo z ustrezno ponudbo.''

Strokovni del je bil naslovljen Kako v turizmu delati veliko bolje. Predstavniki Slovenske Turistične Organizacije s sodelavci iz Nemcije, Italije, Avstrije in Češke so predstavili zahtevnost posameznega trga.

''Če bodo sledili temu, kar so namignili naši govorci, bodo delali bolje. Lahko pa naše ponudnike pohvalim, ker se vsi trudijo, da gosta zadovoljijo. Lahko dam tudi potrditev: na študijski 'turi' ta vikend smo gostili več kot 35 tujih operaterjev oz. organizatorjev turističnih potovanj, njihov odziv pa je bil, da jih je navdušila gostoljubnost naših ponudnikov.''

Ključno je, kako dobro se znajo povezati. Dogodek bo vrhunec dosegel s svečano razglasitvijo in pokušino izbranih vin treh občin: Občine Ajdovščina, Mestne občine Nova Gorica in Občine Renče-Vogrsko.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down