Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kako do manj zavržene hrane?

Odpadna hrana v gostinstvu je resna stvar, je bilo izpostavljeno na včerajšnjem strokovnem dogodku Manj izgub in odpada v verigi preskrbe s hrano. Turizem je eden največjih generatorjev emisij, poleg letalskega prometa je največji onesnaževalec planeta prav odpadna hrana.

je povedal prof. Emil Juvan iz UP Fakultete za turistične študije - Turistika. V pripravi je strategija za manj izgub in odpadne hrane v verigi preskrbe s hrano v Sloveniji, ki temelji na načrtih za ravnanje z odpadno hrano, preprečevanjem le te in programih za ugotovitev vzrokov za nastanek tolikšnega odpada, čeprav so gostinci, predstavniki trajnostne kulinarične znamke Krasna kuhinja povedali, da je pri njih glavno vodilo trajnost in zavržene hrane ni veliko, Katjuša Batistič, gostilna Bric

po narejenih analizah med 70 – 90 % odvržene hrane lahko preprečimo s pravimi pristopi in osveščanjem, je ob koncu posveta misli strnila mag. Ariana Durnik, direktorica zavoda za turizem Miren Kras, ki je posvet pripravil v sklopu praznika špargljev

Skupaj s petimi največjimi gostinci so se že leta 2021 zavezali k trajnostni gastronomiji in jo na včerajšnjem dogodku tudi predstavili.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

V mestu burje bo odslej doma tudi gimnastika!Ta ponedeljek, med 11. in 12.!

Preberi več

Na Radiu Robin odpiramo SEF!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down