Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Kadrovski načrt za zavod GO! 2025 sprejet, želeli pa bi si več zaposlenih

Novogoriški mestni svet je na zadnji seji sprejel kadrovski načrt za Javni zavod GO! 2025 Evropska prestolnica kulture Nova Gorica. Koliko novih zaposlitev se obeta, pojasnjuje direktor zavoda, Gorazd Božič:

V tekočem letu še dodatne tri zaposlitve, tako da računamo, da nas bo konec leta na Zavodu 15. Gre pa za pomočnika direktorja za splošne, finančne in pravne zadeve, še za enega strokovnega sodelavca, ki bo pokrival glasben resor in poslovnega vodjo EPIC-a, to je bodočega čezmejnega muzeja s pogledom na dve strani meje, ki naj bi bil v skladišču ob železniški postaji.“

Božič dodaja, da bi po realnem planu do konca letošnjega leta na zavodu Go! 2025 imeti dobrih 20 zaposlenih, na račun predvidene dinamike financiranja in drugih okoliščin jih bo očitno pet manj. Katere kadre še pogrešajo?

Vsekakor dodatni skrbniki za izvajanje projektov – projektni managerji, knjigovodja, ki je ključen in kontrolorji poročanj, ki jih imamo na mesečni bazi do našega ustanovitelja Mestne občine Nova Gorica in do Ministrstva za kulturo, organizator, producent, koordinator – to so taka delovna mesta, ki so že letos, vsaj v drugi polovici leta nujna, da lahko splaniramo vse operativne zadeve na terenu, vezane na projekte, ker bomo sicer prišli v leto 2025 nepripravljeni.“

Na zadnji seji novogoriškega mestnega sveta je bila sprejeta tudi dopolnitev odloka o ustanovitvi Javnega zavoda GO! 2025 Evropska prestolnica kulture Nova Gorica, in sicer v delu, ki določa število članov sveta omenjenega zavoda. Dosedanjim sedmim članom, od katerih štiri imenuje novogoriška mestna občina, enega zaposleni v zavodu, dva pa prihajata iz italijanske strani, se po novem pridružuje še osmi član, ki ga bo predlagalo Ministrstvo za kulturo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down