Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri na Krasu nadaljujejo z obnovo pogorelega gozda

Jutri in v soboto bodo na Krasu nadaljevali z obnovo v lanskem požaru pogorelega gozda. Center obnove pogorelega Krasa bo tako organiziral nov dogodek v sklopu akcije sajenja sadik gozdnega drevja ''Skupaj za Kras''.

Direktorica Javnega zavoda Miren Kras Ariana Durnik pred dogodkom pove: ''Gre za drugo veliko vseslovensko akcijo pogozdovanja področij, na katerih je popolnoma uničeno rastje in ki so izpostavljena eroziji tal ter razraščanju invazivk. V petek bodo prisotna podjetja in osnovne šole, v soboto pa prostovoljci in društva iz Slovenije in celo iz zamejstva.''

Skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije so v 11 podobnih akcijah posadili skoraj 20.000 sadik gozdnega drevja na 15 hektarjih površin in posejali 1,2 tone semena na 127 hektarjih. Do konca jeseni načrtujejo posaditev 50.000 sadik toploljubnih listavcev na 26 hektarjih, ki bodo pospešili obnovo gozda na najbolj prizadetih območjih.

''To, kar nas zelo veseli, je, da se obeta krasno sončno vreme, vendar na teh delih Krasa ponavadi piha, zato priporočamo toplo obutev, tudi kape in rokavice ter seveda orodje - motike, krampe, tudi lopate. Kot organizatorji bomo zagotovili topel obrok, zagotovo prijetno druženje in izmenjavo vtisov po krasnem dnevu, v katerem bomo poleg lepe geste za naravo naredili veliko tudi zase, za svoje zdravje in dobro počutje,'' doda Durnikova.

Tudi tokrat se bodo na Krasu zbrali prostovoljci iz vse Slovenije. Nazadnje se jih je zbralo približno 1200, jutri in v soboto pa jih pričakujejo še kaj več. Obakrat se bodo zbrali pri Pomniku miru na Cerju, ob 9. uri zjutraj.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Inovativna Goriška - sreda 11.00 ura

Preberi več

Na mejo prihajajo Štorje s konfina - v ponedeljek po 11. uri!

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down