Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Jutri in v soboto informativna dneva na Univerzi v Novi Gorici

Jutri in v soboto bosta tudi na Univerzi v Novi Gorici potekala informativna dneva. Fakultete in Akademija umetnosti bodo udeležencem predstavile študijske programe in zaposlitvene možnosti, ki jih omogočajo pridobljeni strokovni nazivi, omogočile pa bodo tudi vodene obiske raziskovalnih laboratorijev in centrov.

Na Univerzi v Novi Gorici se s študijskim letom 23/24 obeta tudi nekaj novosti, pravi rektor Boštjan Golob:

Mogoče bi posebej poudaril novost, to je nova študijska smer z naslovom Zgodovine in kulture čezmejnih prostorov na magistrskem študijskem programu, tudi prenovljenem, ki se imenuje Humanistični študiji, za katerega mislim, da je študijski program, ki še posebej primerno sodi v okolje Univerze v Novi Gorici.“

Pod okriljem UNG deluje šest fakultet in Akademija umetnosti. V tekočem študijskem letu se na omenjeni univerzi izobražuje skoraj 450 študentov iz 53 držav, pri čemer delež mednarodnih študentov znaša 60 odstotkov. Bodočim študentom in študentkam bo prav prišla tudi informacija o razpisih Fundacije Univerze v Novi Gorici za štipendije za študente športnike in štipendije za nadarjene študente, ki bosta predvidoma objavljena marca.

Po drugi strani pa lahko omenim, da tudi Univerza v Novi Gorici omogoča štipendije v precejšnjem številu, predvsem za naše nekoncesionirane študijske programe, to so tisti, za katere je treba še vedno plačevati šolnino.“

Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici bodo jutri potekali od 10. do 17. ure, v soboto pa med 10. in 13. uro. Fakultete in Akademija umetnosti UNG bodo predstavitve izvajale v Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi in Ljubljani. Za vse, ki se dogodkov ne bodo mogli udeležiti v živo, je univerza pripravila spletno različico programa informativnih dni z dogodki na daljavo.

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Aktualno

Ne vem, kaj naj z otrokovo jezo in agresijo – četrtek na Robinu

Preberi več
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down