Robin Logo
Informativni spletni portal za Goriško / Severno Primorsko

Julijski požari na Krasu niso bili podtaknjeni

Na novogoriški policijski upravi ugotavljajo, da julijski požari, ki so divjali na območju Goriškega Krasa, niso bili podtaknjeni. Obsežna preiskava vzrokov požarov ni pokazala, da bi bili povzročeni namerno.

Policija je od zaznave prvega požara v sredini julija dalje vodila dlje časa trajajočo kriminalistično preiskavo, s katero je ugotavljala vzroke nastanka omenjenih požarov oz. je ugotavljala, ali so bili podani razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. V obsežni in zahtevni večmesečni kriminalistični preiskavi je bilo opravljenih večje število ogledov krajev požarišč in zbrana številna obvestila. Ker se je požar razplamtel na različnih lokacijah, so obstajali razlogi za sum, da so bili požari namerno povzročeni.

V okviru predmetne kriminalistične preiskave, ki je bila usmerjena v ugotavljanje vzrokov za nastanek letošnjih požarov na Goriškem krasu, ni bil potrjen sum, da je bilo storjeno naklepno uradno pregonljivo kaznivo dejanje oz. ni bilo potrjeno, da so bili ti požari povzročeni namerno,“

pojasnjuje Dean Božnik, predstavnik za odnose z javnostmi na novogoriški policijski upravi in dodaja, da so novogoriški kriminalisti o vseh ugotovljenih dejstvih glede omenjenega požara s pisnim poročilom obvestili okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je usmerjalo predkazenski postopek.

Foto: M. Marušič

Deli z drugimi:
Najbolj brano
Ne zamudi
Oglasi
volume-highmagnifiercrossmenuchevron-down